Te koop in Assen: monumentaal groot herenhuis in het centrum

Te koop in Assen: monumentaal groot herenhuis in het centrum

Dit fantastisch MONUMENTALE HERENHUIS ligt in een van de mooiste straten van Assen met prachtige lantaarns en platanen aan weerszijden.

De woning is gelegen in het centrum (Brinkkwartier), met in de directe omgeving diverse winkels, supermarkt, restaurants, kinderopvang, scholen (Basis- en Voortgezet Onderwijs), openbaar vervoer (bus en trein), Het Drents Museum en ook het Asserbos.

Deze ruime woning heeft een woonoppervlak van 220 m2, is gebouwd eind 19e eeuw (ca. 1895) en heeft veel authentieke en karakteristieke details van de eclectische bouwstijl met neo-renaissance kenmerken die typerend zijn voor de bouwjaren eind 19e en begin 20e eeuw. Dit is aan de buitenzijde goed te zien aan de speklagen , de fraai geprofileerde dak- en gevellijsten en de versierde segmentbogen boven de ramen op de 1e verdieping (met schelpmotief). Het is een gemeentelijk monument en een beschermd stadsgezicht. In 1999 heeft de woning een uitgebreide verbouwing gehad waarbij de woning is geïsoleerd, gemoderniseerd en uitgebreid met behoud van de sfeer door de paneeldeuren, plafondlijsten en authentieke elementen. De woning is voorzien van een HR-ketel, is altijd zeer goed onderhouden en heeft een hoog afwerkingsniveau. Een buitenkans voor een familie of een stel die graag in de binnenstad willen wonen met alle deugden, maar ook een zeer fraaie en rustige plek zoekt.

Bijzonderheden:
- Zeer gewilde ligging aan een van de mooiste straten van Assen.
- Grote eigen garage met afsluitbare toegang
- Sfeervolle monumentale woning
- Mogelijkheden voor verbouwen: dakterras, evt. serre/veranda achter woonkamer
- Geschikt voor kantoor aan huis
- Gedeeltelijke dubbel glas
- Meerdere grote balkons (3 stuks).
- Groot balkon met avondzon grenzend aan de woonkamer. Bereikbaar d.m.v. schuifdeur.
- Heerlijke stadstuin met volop zon van het voorjaar tot de herfst

Zie: www.funda.nl/koop/assen/huis-86420113-torenlaan-12

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn