AVO 2 na verlies op gevaarlijke rangschikking

Het tweede team van AVO liet zich zondagmiddag tegen Blauw-Wit 4 in de eerste helft niet onder de voet lopen door de tegenstanders.

In de eerste wedstrijd op 19 november jl. in Amsterdam werd AVO 2 door dit team met 31  17 afgeschoten. Bij de gasten spelen o.a. Barry Schep en Casper Boom, (oud DOS 46) en andere korfballers uit vroegere selectie van de thuisclub. AVO begon voortvarend en had na twee aanvallen ook twee doelpunten. Na 2  1 en 3  1 liepen de Amsterdammers door naar 4  5, maar AVO bleef op haar hoede en bleef investeren in goede combinaties en was verdedigend alert. Bij rust was de stand 8  8.

Direct na de rust waren het toch de bezoekers die het beste uit de herstart kwamen. Elf minuten later was de stand 8  13 in Amsterdams voordeel en deze demarrage van de gasten bleek de rest van de tweede helft voor AVO onoverkomelijk. In het vervolg van de tweede helft liep de achterstand voor AVO enkele malen op naar zeven doelpunten, maar steeds kwamen de Assenaren weer dichterbij. Positief voor de statistiek was de komst in het team van Riccardo Sloot die vier minuten voor het eindsignaal werd ingewisseld. Hij deed vier doelpogingen waarvan drie afstandsschoten doel troffen.

Eindstand 18  23 en daarmee staat AVO 2 op een gevaarlijke positie in de rangschikking. De doelpuntenmakers waren: Jostein Scheffer 6x, Riccardo Sloot 3x, Marijke Popken, Angelique Dermois en Bas Bleumer, allen 2x, Maaike Koster, Laura Sloot en Roald Schoenmaker allen 1x.

AVO 2 speelt zondag 28 januari de volgende wedstrijd tegen Deetos Snel 3 uit Dordrecht. Deze wedstrijd begint om 13:10 uur in de Marsdijkhal.

Tekst: Harm Jan Scheepstra