Raceverslag Joey Oppersma tijdens NK wedstrijd TT junior track Assen

Raceverslag Joey Oppersma tijdens NK wedstrijd TT junior track Assen

Op zaterdag 14 en zondag 15 april werden op het TT Circuit twee vrije trainingen en twee kwalificatie-races gereden op de TT Junior Track.

Joey Oppersma uit Assen reed ook mee. Lees hier zijn racesverslag:

Vrijdag middag aangekomen om alles op te bouwen. Toen alles stond kregen we onze spullen terug van de afgelopen valpartij, dus we konden de bike weer op bouwen. Ook hadden we de stickers binnen gekregen van ArtistiQ.nl. S avonds om 12 uur zijn we maar naar bed gegaan. Het was mooi geweest.

Zaterdag aangebroken, s morgens vroeg konden we ons inschrijven + de motors keuren.

Vrije trainig 1
10:24 We mochten iendelijk de baan op. Ik had gelijk een goed gevoel met de minibike, het tempo zat er al goed in en ik reed de snelste tijd en die tijd was al sneller als mijn persoonlijk record, namelijk: 1:00.627

Vrije traing 2
11:58 Ook hier zette ik de snelste tijd en het gevoel was super goed. Er waren geen momenten dat ik het gevoel had dat het niet harder kon, dus maar een stapje er bij gezet en dat bleek: met een tijd van 59:368 reed ik weer een nieuwe persoonlijk record.

Kwalificatie 1
13:50 We mochten weer de baan op, natuurlijk ging ik er nu weer goed voor zitten. Mijn vader stond langs de kant en gaf aan dat ik op p1 stond. Na een paar ronden knapte me achterband helaas. Dat was het einde van de kwalificatie. Uiteindelijk een tweede tijd met een 58:994: weer een persoonlijk record en met een gat op de nummer 1 van 0.267. Helaas, het gat is niet zo groot. Eenmaal binnen gekomen heb ik mijn monteur aan het werk gezet. Ook was er sprake van dat het zondag zou gaan regenen, dus een keuze gemaakt om voor en achter nieuwe banden voor de laaste kwalificatie er op te doen.

Kwalificatie 2
16:28 Wij gingen de baan op voor de laaste keer vandaag. Het gevoel zat er weer gelijk in en we wisselden constand van plaats. Ik verbeterde mijn tijd naar een 58.70. Helaas was dit niet genoeg en moest ik genoegen nemen met de derde plaats. Maar ik had weer een persoonlijk record.

Zondag: Het regende, s morgens de regenbanden er maar in gedaan want dat was wel nodig. Voor de aller eerste keer op de dm in de regen.

Warming up om 11:25: We mochten de baan op. Na een paar rondjes ging het al aardig hard. We hadden nog twee minuten op de klok en stond op de tweede plek. Het laaste rondje aangezet en dat bleek net genoeg te zijn voor de eerste plek met een tijd van 1:01.740.

Kwalificatie 3 12:33
Ook deze werd op nat gereden en dan weet je je startplaats al, want in de regen rij je natuurlijk niet zo snel als op een droge baan. Met een tijd van 1;00.386 reed ik naar de 3de plaats. Mijn startplek was dus bekent, tweede plaats van de open klasse en dus de eerste startrij.

Race 1: het was weer droog geworden dus maar de slicks er in. Om 14:22 gingen we de baan op het reden het op warm rondje we stonden aan de start. Het licht ging uit, en het gas kon er op. Ik kwam als tweede de eerste bocht door. Achter op het circuit nam ik plaats één over en vanaf dat moment ben ik hard gaan rijden en heb ik een groot gat kunnen slaan. Niemand kwam meer bij me in de buurt en ja, het ging nog harder want ik verbeterde mijn persoonlijk record. Ik reed constante tijden. 58.531 was mijn snelste tijd, de eerste overwinning was binnen met een gat van ruim 8 seconden op de nummer 2.

Race 2 16:06: Ik startte op plaats 3. Het licht ging uit en het gas ging er weer op. Al snel lag ik weer op de eerste positie en gingen de tijden al gauw naar beneden. Ik opende zo snel, dat niemand mij kon volgen. Al gauw had ik al weer een gat van 7 seconden maar mijn teller gaf aan dat het blok te warm werd. Ik keek op de teller en kwam buiten de baan terecht. Ik hield hem toen ik weer op de baan terecht kwam en ik in wilde sturen ging het als nog mis, mijn achterkant gleed weg. Ik ben snel weer opgestaan maar helaas, de voorsprong was weg en ik kwam terug als tweede. Het gat was net iets te groot waardoor ik helaas tweede werd. Hier leer je van en ik baalde er enorm van dat ik zon fout heb gemaakt. Maar ook weer een nieuw persoonlijk record gereden van 57.887. Die tijd is ook nog eens de snelste tijd van het hele weekend van alle minibike s.

Door in race 1 eerste te worden, en in race 2 tweede te worden, mogen wij zeggen dat we over het hele weekend eerste zijn geworden waar wij nutuurlijk als Racing Team Assen super blij mee zijn. Wij hadden dit zeker niet verwacht. Ik reed op een andere minibike die heel anders rijdt, zit en stuurt. Maar wat beviel hij ons goed.

Ik wil ook al mijn sponsoren bedanken.

Alexander Ramaker autoschade service assen
Johan Eisen Albert Eisen eisen glazeniers
Wd40
Gouden schaar Assen
Jan Braker verkeerschool
Mikis van Es het motorhuis langezwaag
Fysio Malgosia Kondak
Niels Vanderveen snurky.nl
Jans Alting alting metaal recycling
Klok houd en bouw materialen
ArtistiQ.nl voor alles stickers en banner die er aan komt
Pascal Nijdam klussen bedrijf nijdam
Gerrit Kok Kevin Kok schilderwerken
John Bruininck fotografie
Roos montage onderhoud
Caroline Moore Shop4 bikers
Sjafir Martakoesoemah Avelong Racing en het team
Fokje Oppersma. The blitz oosterwolde

En natuurlijk mijn hard werkende monteur die afgelopen weekend hard zijn best heeft gedaan.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn