Visser Assen/Sudosa-Desto komt tekort tegen de koploper

Zondag 26 februari was het tijd voor de eerste wedstrijd van de plays-offs! Visser Assen/Sudosa-Desto D1 mocht het opnemen tegen de nummer 1 van de reguliere competitie, namelijk Booleans/VV Utrecht D1.

De wedstrijd werd gespeeld in Assen en na een korte voorbespreking was het tijd om ons klaar te maken voor de wedstrijd. Booleans/VV Utrecht was niet helemaal compleet, dus dit was voor de thuisploeg de kans om tegen hen te kunnen winnen.

Om 15:00 uur klonk het eerste fluitsignaal. De thuisploeg begon de wedstrijd met Danique Aardema, Paula Boonstra, Eline Mosselaar, Lisa Boer, Manon Torenbeek, Kirsten Wessels en libero Danique Hamming. De eerste helft van de eerste set gingen de twee teams aardig gelijk op. Op de stand van 16-16 begon de de ploeg uit Utrecht iets uit te lopen op de ploeg uit Assen. Het werd bij de thuisploeg wat slordiger en de achterstand werd niet meer ingehaald. De eerste set ging naar Booleans/VV Utrecht met 20-25.

De tweede set kwamen Beau de Vries en Daphne Kruis binnen de lijnen. In deze set nam Utrecht al snel een voorsprong. Visser Assen/Sudosa-Desto liet wat steekjes vallen en daar maakte de ploeg uit Utrecht goed gebruik van. Romee Veenstra kwam binnen de lijnen en via een dubbele wissel kwamen ook Danique Aardema en Cindy Zandstra in de tweede set binnen de lijnen bij Visser Assen/Sudosa-Desto. De achterstand werd zo goed als weggewerkt en door een mooie serve-serie van Eline Mosselaar werd het uiteindelijk 23-23. Maar ook nu trok Utrecht aan het langste eind, 23-25.

In set 3 bleef de opstelling van eind tweede set staan bij Visser Assen/Sudosa-Desto. Er werden mooie ballen verdedigd en gescoord, maar ook nu bleef het wat slordig aan de kant van de ploeg uit Assen. Hierdoor bleef Utrecht constant op een kleine voorsprong. Dit hebben zij niet meer uit handen gegeven en winnen deze set met 22-25.

Voor de ploeg uit Assen is deze 0-3 nederlaag heel erg balen, omdat er kansen waren in deze wedstrijd die niet zijn benut. Maar niet te lang getreurd, want aankomende zondag 5 maart staat alweer de tweede wedstrijd van de play-offs op het programma tegen Apollo 8 in Borne!