Sudosa-Desto door naar de 1/8 finale van de Nationale Beker Erwin Pranger

Sudosa-Desto door naar de 1/8 finale van de Nationale Beker

Woensdagavond speelde Visser Assen/Sudosa-Desto de laatste wedstrijd van 2023: de bekerwedstrijd tegen Voltena in sporthal Olympus. In de competitie werd eerder dit seizoen met 3-0 gewonnen van deze tegenstander, dus de verwachtingen lagen hoog.

Omdat de blessures van Manon en Suzanne nog niet volledig hersteld waren, werd het team uit Assen versterkt door Aimée Hamming en Annelien Alons. De eerste set werd gestart met Danique Aardema, Paula Boonstra, Daphne Kruis, Kirsten Wessels, Lisa Boer, Eline Mosselaar en libero Danique Hamming. Na een zwakke start (0-3 achterstand) ging deze set gelijk op tot 18-18. Door goed te blokkeren en mooie aanvallen door het midden kwam de thuisploeg in de eindfase van de set op een kleine voorsprong. De eerste set werd gewonnen met 25-22.

De tweede set werd gestart met dezelfde basis. Ook deze set ging het in het begin gelijk op, maar halverwege de set sloeg Team Voltena een gat van 4 punten (10-14). Mede door een dubbele wissel met Beau de Vries en Cindy Zandstra kwamen de dames uit Assen terug tot 18-18. Tot de het einde van de set blijft het spannend (23-23) en lukt het ze om ook de tweede set te winnen (25-23).

Na hun goede invalbeurt in set twee, mochten Beau de Vries en Cindy Zandstra starten in de derde set. Deze set werd goed gestart door de thuisploeg met meteen een 3-0 voorsprong. Jammer genoeg werd de stand al snel weer gelijkgetrokken door Team Voltena en ging ook deze set gelijk op tot een stand van 12-12. Ook deze set werd er een dubbele wissel ingebracht (Danique Aardema en Paula Boonstra). In de tweede helft van deze derde set liepen de dames uit Assen steeds een klein beetje uit door nog steeds mooie aanvallen van Lisa Boer en Eline Mosselaar en werd de set uiteindelijk gewonnen met 25-18. Door deze 3-0 winst is Visser Assen/Sudosa-Desto door naar de volgende ronde van de beker! Op 18 januari 2023 staan de achtste finales op het programma. De tegenstander is na loting Somas/Activia (topdivisie) geworden.

Op zondag 8 januari om 15:00 wordt in sporthal Olympus de eerste wedstrijd van 2023 gespeeld tegen Booleans/VV Utrecht.