BMX vereniging FC Unitas wederom toneel van 3 Nations Cup

BMX vereniging FC Unitas wederom toneel van 3 Nations Cup

Op zaterdag 10 en zondag 11 september zal de BMX-baan van FC Unitas uit Assen, gelegen op het wielercentrum te Assen, wederom het toneel zijn van de 3e en laatste ronde van de 3 Nations Cup.

De BMX 3-Nations Cup wordt door de Nederlandse, Duitse en Belgische wielerbond samen georganiseerd. Elk jaar organiseert elk land één eigen wedstrijd voor de BMX

3-Nations Cup, waardoor er een klassement kan worden opgemaakt uit drie wedstrijden. Op de zondag zijn de wedstrijden ook opengesteld voor deelnemers uit andere landen dan Nederland, België en Duitsland. Daarmee krijgt deze wedstrijddag zelfs een echt internationaal tintje. De 1e en 2e ronde zijn inmiddels verreden in respectievelijk Ahnatal, Duitsland en Dessel, België. 

In 2018 had FC Unitas ook al de eer om deze wedstrijd te mogen organiseren voor de KNWU en is toen zeer succesvol verlopen. Na het verzoek van de KNWU aan Assen om deze wedstrijd in 2022 wederom te organiseren is de vereniging druk aan de slag gegaan met de baan om deze in een ideale conditie te krijgen voor deze internationale wedstrijd. De toplaag van de baan liet na 5 jaren intensief gebruik wel te wensen over maar is inmiddels met behulp van vrijwilligers door de vereniging zelf voorzien van een nieuwe toplaag en nu in een perfecte conditie voor de rijders van de 3 Nations Cup. 

Op zaterdag zullen de cruiser-klassen in diverse leefijden in actie komen en beginnen de wedstrijden om 12.30 uur. 

Op zondag zullen diverse leefijdsklassen vanaf 5 jaar vanaf 10.00 uur aan de start verschijnen alsmede ook de Junior en Elite rijders. Deze laatste klasse is de BMX-klasse waarin wereldkampioen en olympisch kampioen Niek Kimman in uit komt.