Avo junioren halen verdiend punt uit Nijeveen

Afgelopen zaterdag moesten de junioren van AVO het opnemen tegen koploper Dos 46 uit Nijeveen. De derby van Drenthe speelde zich af in een voornamelijk door AVO supporters goed gevulde Eendracht in Nijeveen. AVO knokt voor elke punt om aan degradatie te ontsnappen en Dos 46 doet mee om de play-off plekken in de poule.

In de eerste klasse voldeed AVO A2 aan de verwachtingen en overklaste de junioren van LDODK A2 met een duidelijke uitslag. In Gorredijk werd het 9-18 voor AVO A2.

Om precies 14:55 uur floot de scheidsrechter van dienst de heer Van Meteren voor het begin van de wedstrijd. Dos 46 liet direct zien dat het niet voor niks beter op de ranglijst staat dan AVO. Ze scoorden binnen 8 minuten 3-0. AVO deed middels een afstandsschot wat terug maar Dos maakte gelijk de 4-1. AVO bleef zich aan de aanvallende afspraken houden en kwam via 4-2 en 5-3 naar 5-5 Er waren nog ruim 10 minuten te spelen tot de rust. Dos 46 sloeg weer een gaatje en liep uit naar 9-5. De scoringsmachine van AVO, gesteund door een aantal tactische zetten, kwam weer op gang 9-8. De scores gingen om en om en toen de zoemer voor de rust klonk was de stand 12-11 in het voordeel van de thuisploeg.

Direct na de pauze scoorde AVO niet de eerste aanval, Dos 46 wel. Via 15-13 werd het 16-14. Het vele meegereisde AVO publiek ging er eens goed voor zitten. Bij 19-15 en nog 14 minuten op de klok leek Dos 46 AVO er onder te krijgen. Gesteund door het publiek knokte AVO zich terug en met 20-18 was het weer een wedstrijd. De laatste 10 minuten gingen in en Dos kwam op 22-20. AVO speelde met lef en toonde veerkracht. 22-22. Er waren nog 3 minuten zuivere speeltijd te spelen. Dos 46 bleef koel en maakte 23-22. AVO kreeg de bal in de aanval en maakte 38 seconden voor tijd de gelijkmaker. Dos 46 scoorde de laatste aanval niet en AVO had de bal. Er was te weinig tijd om de bal naar de aanval te brengen om de stunt compleet te maken. Eindstand 23-23. Een zwaarbevochten punt voor de onzen!

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: Een zwaarbevochten punt in Nijeveen. Complimenten aan de ploeg en aan alle mensen die er vandaag waren. En dat waren er nogal wat. We waren op de afspraak maar belangrijker nog, we hielden ons aan de afspraken. Met hard werken kunnen we het iedereen moeilijk maken. Volgende week spelen we tegen DVO daar moet de focus nu op. Uit hebben we daar met 19-18 verloren. We krijgen nog 4 finalewedstrijden waar we in ieder geval 2 van moeten winnen. Hopelijk kunnen we met dit goede gevoel zaterdag de eerste stap zetten.

AVO Junioren spelen op zaterdag 3 februari in de Marsdijkhal in Assen tegen DVO uit Bennekom. De wedstrijd start om 16:20 uur. Iedereen is welkom om de junioren te steunen.