Positie van AVO 2 verbeterd na winst op DeetosSnel

AVO 2 moest vanmiddag winnen om zich verder van de onderste plaatsen te verwijderen. Maar winnen van het onderaanstaande Deetos Snel 3 was verre van gemakkelijk.

Vanaf het beginsignaal was duidelijk met welke opdracht de Dordtenaren naar Assen waren gekomen. AVO 2 was voor hen de laatste strohalm om nog iets tegen degradatie te kunnen doen. De Assenaren kwamen als beste uit de starblokken en scoorden al in de eerste aanval. In de eerste bocht lagen de gasten echter al naast AVO en even later was het al 1  2. Deetos Snel ging uitstekend door en zij scoorden regelmatig. Verdedigend had AVO de handen vol en aanvallend wilde het schot maar niet vallen hoewel er legio kansen werden gecreëerd. Het zag er voor de Assenaren niet goed uit en na zeventien minuten was de tussenstand al 5  9. Maar AVO bleef het proberen en bij de rust was de achterstand verkleind naar 11  13.

Dat bood perspectief en in de rust werd het team door de trainers/coaches Ronald Wessels en Reinier Meints weer op scherp gezet. In de eerste tien minuten na de rust wist AVO de achterstand niet in te lopen maar het verschil bleef steeds één of twee doelpunten in Dordts voordeel. Tot zo n tien minuten na de rust toen de doelpunten bij AVO wel gingen vallen en de Assenaren loon naar hard en vooral collectief werken kregen. Van 17  18 werd het 19  18 en vanaf dat moment kwamen de gasten AVO niet meer voorbij in de score. Met nog een minuut of zes te gaan kwam AVO op een 24  20 voorsprong en wist na nog enkele scores de voorsprong tot het eindsignaal vast te houden tot de eindstand 25 - 22.

De Asser doelpunten werden gemaakt door Jostein Scheffer 8x, Jesse Scheffer 6x, Maaike koster 4x, Laura Sloot, Angelique Dermois en Jesse Sijbring allen 2x, Bas Bleumer 1x.

Door het verlies van de concurrenten Wageningen 2 en AKC (Al) 2 is de positie van AVO 2 wat verbeterd al zal volgende week zondag wel in Almelo van AKC (Al) 2 gewonnen moeten worden. Deze wedstrijd in sporthal Sluiskade begint komende zondag om 14:00 uur.