AVO pakt de winst in wedstrijd tegen OWK

Na de vernederende thuisnederlaag vorige week tegen koploper Mid-Fryslân 1, moest AVO 1 wel winnen om aansluiting bij de top te houden.

Tegen OWK 1 uit Oostwold moesten de punten worden gepakt om nog enig zicht te houden op een goed competitieslot. Bij AVO hadden trainer/coach Pascal Zegwaard en zijn assistent coach André van Moock het team goed voorbereid op deze ontmoeting waarin de gasten in de beginfase het initiatief hadden. De eerste aanval was al raak en hoewel AVO direct pareerde was de 1  2 opnieuw voor OWK. Tot aan de dertiende minuut golfde het spel in een goed tempo op en neer en stond de stand 5  6 op het scorebord. Alsof er toen een knop werd omgezet, zo veranderde het wedstrijdbeeld want bij AVO begonnen de doelpunten te vallen en veertien minuten later had AVO door een run van negen doelpunten de tussenstand naar 14  6 gebracht.

De Assenaren hadden steeds meer vat op het spel van OWK gekregen en waren begonnen hun kansen beter af te ronden. Zowel aanvallend als verdedigend was AVO sterk in de rebounds waarbij vooral Daniël Zonderman heerste. Bij de rust was de stand 16  8. Ook in de hervatting was AVO goed bij de les en gaf de tegenstander geen kans op en beter resultaat. De thuisclub had de wedstrijd helemaal onder controle en was de tegenstander de baas. De scores van beide teams hielden elkaar wel wat in evenwicht, maar de doelpuntenexplosie van de eerste helft had een prima basis gelegd voor de tweede helft. Het verschil in doelpunten werd nooit kleiner dan zes doelpunten en AVO speelde zich gedegen naar een verdiende overwinning die uitkwam bij de stand 28  22. De doelpuntenmakers bij AVO waren: Bas Lammerts 6x, Viola Bebingh en Veerle Stougie beiden 5x, Marlou Kuiper 4x, Marije Lunshof en Joss Abbingh beiden 3x, Roald Schoenmaker en Daniël Zonderman beiden 1x.

Door deze overwinning staat AVO 1 samen met Amicitia met nog vier wedstrijden te gaan op drie punten achter koploper Mid-Fryslân en één punt achter nummer twee OWK.

Volgende week, zondag 04 februari, speelt AVO 1 in Almelo tegen AKC (Al) 1. Deze wedstrijd in sporthal Sluiskade begint om 15:30 uur.

Tekst: Harm Jan Scheepstra

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer