Viertal speelsters verlengt bij Sudosa-Desto dames 1 Erwin Pranger

Viertal speelsters verlengt bij Sudosa-Desto dames 1

Sudosa-Desto dames 1 krijgt steeds meer vorm. Er hebben vier speelsters hun verblijf verlengd met nog een seizoen. Zij zullen aankomend seizoen hun debuut in de Eredivisie gaan maken.

Coaches Mark Afman en Erwin Sikkema zijn blij dat ze Danique Hamming hebben kunnen behouden op de libero positie: “Ze zorgt voor de stabiliteit in de pass lijn en regisseert de verdediging. Een taak die ze bewezen heeft aan te kunnen. Ook nu wij de hoogste tree op de ladder bestijgen.” Voor Hamming wordt dit haar zesde seizoen in Sudosa-Desto dames 1.

Met het aanblijven van Eline Mosselaar en Suzanne Benninga is de middenas compleet. Mosselaar is opgeleid bij Smash en Block in Hoogkerk. Ze kwam afgelopen seizoen over van Sudosa-Desto dames 2. Coaches Afman en Sikkema vinden dat ze alles in zich heeft om de top te halen: “Ze is snel, slim en sterk. Wij hebben haar dit jaar per week beter zien worden. De grootste stap die ze dit jaar kan maken is te herkennen hoe goed ze zelf is.”

Suzanne Benninga is niet de grootste hoofdblokkeerster maar ze heeft coaches Afman en Sikkema elk jaar weer verbaasd hoe ze dit compenseert met slimheid, spelinzicht en handige moves: “Haar serve is een wapen waar elke passer in de eredivisie problemen mee gaat krijgen.” Het wordt haar zevende seizoen in Sudosa-Desto dames 1 en haar eerste seizoen in de eredivisie in de zaal: “Ik kijk er echt naar uit om juist met Sudosa-Desto, waar ik al zo lang speel, de eredivisie in te gaan”.

Cindy Zandstra zal samen met de eerder aangekondigde Paula Boonstra de diagonaal positie bezetten. Coaches Afman en Sikkema zijn zeer blij met haar: “Zij gaat vooral door haar kiezelharde slag een meerwaarde in de eredivisie zijn.” Dit wordt haar negende seizoen bij Sudosa-Desto. Ze verwacht dat ze als team veel gaan leren en mooie stappen gaan zetten: “Ik vind dat we een hele leuke selectie hebben met diverse speelsters. Ik heb mega veel zin om mijn eerste wedstrijden op dit niveau te gaan spelen en het beste uit mezelf te gaan halen!” Niet alleen verlengt dit kwartet haar verblijf in Assen, ze kunnen ook niet wachten om na de zomer in Visser/Assen Sudosa-Desto dames 1 hun debuut te maken in de Eredivisie.