ACV wint op eigen sportpark van VVOG Roelof Daalmeijer / Roda-Fotografie

ACV wint op eigen sportpark van VVOG

ACV heeft op het eigen Catawiki Sportpark afgelopen weekend met 3-1 gewonnen van VVOG Harderwijk. Het was een verdiende zege.

In de 18e minuut kwam ACV op een 1-0 voorspong via Arjen Hagenauw. Even later verdubbelde Pascal Huser de score. Na een 2-0 ruststand kwamen de blauw-zwarten kort na de pauze op een 3-0 voorsprong. VVOG verdediger Milan Holstege kopte in eigen doel na een vrije trap van Pascal Huser. Vrijwel direct na de derde treffer van ACV scoorde VVOG. Pernelly Biya tikte van dichtbij binnen. Na 90 minuten bleek 3-1 de terechte eindstand te zijn.

Eerste helft
De omstandigheden waren prima op het Catawiki Sportpark. De zon scheen en de temperatuur was zeer aangenaam. Ideale omstandigheden voor een mooie pot voetbal. ACV-trainer Fred de Boer kon tegen VVOG in de punt van de aanval niet beschikken over Freddy Quispel. De spits was geblesseerd en werd vervangen door Arjen Hagenauw.

Vanaf de aftrap was ACV de bovenliggende partij. De ploeg liet goed spel zien en creëerde al snel de eerste kleine mogelijkheid. Boys Spijkerman kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Gijs Jasper binnen te tikken. De blauw-zwarten gaven VVOG weinig tot geen ruimte en zaten er fel bovenop. De bezoekers hadden het hier zichtbaar moeilijk mee. Nadat de eerste mogelijkheden onbenut waren gelaten was het in de 18e minuut raak. Een schot van Pascal Huser smoorde in de Harderwijkse defensie waarna Arjen Hagenauw razendsnel handelde en de 1-0 binnen schoot.

Een aantal minuten na de openingstreffer viel de tweede Asser treffer al. Captain Luka Prljić mocht ongehinderd van achteruit het veld oversteken en de achterlijn halen. Hij gaf de bal voor op de geheel vrijstaande Pascal Huser die beheerst raak kopte, 2-0. Dit was na een goede eerste helft van ACV ook de ruststand te.

Tweede helft
Na de pauze kwam ACV ongewijzigd het veld weer op. Bij VVOG was er één wijziging, Matthias in ’t Anker verving Dean van Ooijen. VVOG begon met veel wilskracht aan het tweede bedrijf. De weg naar voren werd direct gezocht en doelman Ben Wormmeester moest aan de bak om een schot van Mitchel Dijkhof onschadelijk te maken. Na dik 5 minuten ging de VVOG storm al weer liggen en kreeg ACV weer ruimte om te voetballen. In de 53e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap op een gevaarlijke plek op de punt van het zestienmetergebied. Pascal Huser krulde de bal voor waarna VVOG-verdediger Milan Holstege de bal in eigen doel kopte, 3-0.

ACV zat op rozen maar werd direct weer wakker geschud. Nog geen minuut na de derde Asser treffer scoorde VVOG. Job Hogedoorn zette goed door en legde de bal breed op Pernelly Biya die van dichtbij binnen tikte, 3-1. Zou het toch nog spannend worden? Om het echt spannend te maken zou VVOG een tweede goal moeten scoren en daartoe waren de groen-witten niet in staat. De ploeg was aanvallend onmachtig, zeker nadat topscorer Jeremy de Graaf het veld geblesseerd moest verlaten. ACV kreeg nog een paar mogelijkheden voor een vierde doelpunt maar gescoord werd er niet meer zodat er na 90 minuten een 3-1 overwinning voor ACV op het scorebord stond.