Zo organiseer je een stadswandeling met het personeel

Zo organiseer je een stadswandeling met het personeel

Een stadswandeling met het personeel is een leuke manier om je werknemers dichter tot elkaar te brengen. Het kan bijvoorbeeld een goede manier zijn om het jaar af te sluiten, maar ook als je veel nieuwe werknemers hebt is een stadswandeling een effectieve manier om elkaar te leren kennen. Daarnaast is het na de coronaperiode sowieso fijn om weer eens iets met elkaar te ondernemen. Met onderstaande tips zorg je ervoor dat de stadswandeling een succes wordt!

Goede voorbereiding
Wanneer je een stadswandeling wil gaan maken is het verstandig om je goed voor te bereiden. Niets is vervelender dan een stadswandeling die in het water valt. Ga bijvoorbeeld na of het weer op de geplande dag goed is; in het geval van regen kun je het beter verzetten maar ook als het extreem warm weer is. Bij een felle zon kun je wel zonnebrillen bedrukken met de naam van het bedrijf; dit zorgt ook nog eens voor extra zichtbaarheid van je onderneming. Maar in Nederland kan het weer zo omslaan. Regent het op de dag dat je een stadswandeling wilt gaan maken? Wees niet getreurd, maar laat voor de zekerheid paraplu s bedrukken. Ook is het belangrijk om de route duidelijk uit te stippelen; je wil niet erachter komen dat je verkeerd bent gelopen of dat je verdwaald raakt.

Met of zonder gids?
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de invulling van de stadswandeling uit handen te geven; in dat geval kun je een stadsgids inhuren. Deze gids zal voor jullie de leukste route uitstippelen en kan bij de bezienswaardigheden in de stad achtergrondinformatie vertellen. Het grootste voordeel van een stadswandeling met gids is dat je zeker bent van een goed georganiseerde route. Houd echter wel rekening met de kosten die komen kijken bij het inhuren van een gids. Daarnaast zal het personeel bij een stadswandeling met gids een stuk serieuzer moeten zijn doordat ze naar het verhaal van deze persoon moeten luisteren.

Eten en drinken
Omdat je met een stadswandeling al snel één tot twee uur onderweg bent is het handig om voor wat eten en drinken te zorgen voor onderweg. Je kunt dan bijvoorbeeld doppers met logo laten maken voor je personeel en deze samen met broodjes en fruit in een tasje stoppen en uitdelen. Dan is het vervolgens leuk om op een mooie plek in de stad te lunchen. In Assen kun je bijvoorbeeld erg leuk zitten in het Pittelose Park of park Baggelhuizen. Bekijk dan wel of de plek makkelijk te bereiken is in je route, anders gaat er veel tijd verloren.

Juiste schoenen en kleding
Veel mensen onderschatten het belang van goede schoenen tijdens een stadswandeling. Het is dan aan te raden om je personeel eraan te helpen herinneren dat ze goede schoenen aantrekken. Natuurlijk wil je mooie schoenen aan, maar comfort is in dit geval veel belangrijker. Ook is het een goed idee om na te denken over de kleding die je gaat dragen. Kies dan comfortabele kleding en neem bijvoorbeeld een vest of dun jasje mee voor het geval dat het plotseling koud wordt

Tiplijn