Een laptop van tien kilo met je meedragen? Dat is tegenwoordig wel anders

Een laptop van tien kilo met je meedragen? Dat is tegenwoordig wel anders

Heb jij ook zo n draagbare computer? Klinkt vreemd, toch. Maar vóor het computertijdperk kon niemand bedenken dat je op straat een computer met je zou meesjouwen. Toch is dat inmiddels heel normaal. Een laptop of notebook, wie heeft deze niet in zijn tas zitten?

Het heeft mogelijk de tassenwereld hoofdbrekens gekost om speciale tassen te maken die zo n computer veilig en beschermd konden dragen. Voor veel mensen is hun laptop immers als een juweel, van veel waarde. Het draagt alle mogelijke informatie bij zich van de eigenaar. Man of vrouw.

Draagbare computer
Even terug naar het begin van dit grote goed. De eerste draagbare computers kwamen begin jaren tachtig op de markt. Vooral onhandig en zwaar, denk daarbij aan wel tien kilo. Inderdaad; je kunt het je nu nog nauwelijks voorstellen, maar hoe kun je die gemakkelijk met je meenemen, wat toch het doel van zo n draagbare  computer is?

Sinds ongeveer 2005 zijn laptops niet meer weg te denken, zijn ze stukken lichter en gemakkelijk te verplaatsen. Laptoptassen zijn daar speciaal voor gemaakt. Als voorbeeld noemen we hier de laptoptas heren voor de man: de Cowboysbag Fairbanks Black. Natuurlijk zijn er net zoveel laptoptassen voor dames zoals de O My Bag The Harvey Olive Waxed Canvas Brown.

Persoonlijke keuze
Zit daar dan verschil in? Als ontwerpers dan toch los gaan op de functie van een tas die een computer moet dragen, kun je natuurlijk direct je creativiteit botvieren op mannelijke en vrouwelijke modellen. Het verschil? Het blijft een persoonlijke keuze, maar veelal maken de details een tas ofwel meer mannelijk of vrouwelijk. En dan nog kun je als vrouw prima voor dat stoere model kiezen.

De vraag is dan ook of mannen misschien eerder een leren laptoptas kopen? Alhoewel tegenwoordig veel vrouwen eveneens kiezen voor een laptoptas van leer. Leer is immers altijd stijlvol en kan een stootje hebben. Het zijn duurzame tassen die eigenlijk steeds mooier worden naarmate ze worden gebruikt.

Nog geen kilo
Even terug naar waar de tas voor bedoeld is: de laptop. Heb je wel eens goed gekeken hoe deze eruit ziet? Het is best een uitdaging exact te benoemen waar het apparaat uit bestaat. Eigenlijk is het een dunne doos met een opklapbaar scherm met een accu en een voedingsadapter. Er zit een harde schijf in, luidsprekers en een camera. Een deel is toetsenbord en het gewicht? Sommigen wegen nog geen kilo. Anderen gaan net over die kilo heen. En de ontwikkelingen op dit gebied gaan nog altijd door.

Daarmee zijn laptops en de laptoptassen inmiddels niet alleen geweldig in gebruik, maar ook handzaam en lekker draagbaar. Bovendien zien ze er ook nog eens stijlvol uit zoals de 15 inch leren laptoptas heren en de laptoptassen voor dames in de vorm van bijvoorbeeld de DSTRCT schoudertas waar de 17 inch laptop goed in past.

Let dus bij het kopen van een laptoptas niet alleen op de functionaliteit, het model en de uitstraling, maar ook op het formaat. Er is enorm veel keuze.

Tiplijn