Zaterdag was het onverwachts druk op de parkeerplaats van tandarts de Jong aan de Beilerstraat in Assen.

Het was feest bij tandarts praktijk de Jong, en dit werd gevierd met een open dag. De praktijk bestaat 45 jaar en staat nog steeds open voor nieuwe klanten. Vader en zoon de Jong hebben dezelfde baan en praktijk, inmiddels is de praktijk al lang gevestigd aan de Beilerstraat waar twee panden de basis voeren van dit bedrijf.

De open dag was goed verzorgd en een ieder kon alle kamers en hokjes bekijken in de praktijk. Voornamelijk werd alles over zorg uitgelegd en vooral hoe alles gaat op de achtergrond bij een tandartspraktijk. Een praktijk waar jaarlijks alle apparatuur een keuring krijgt waarbij onderhoudscontracten zijn afgesloten voor de apparatuur. Op een van de kamers is een compleet gestuurde sterilisatie ruimte, waar meerdere computers alles bijhouden en gedateerd wordt. Maar ook was er uitleg over het doel van poetsen, mondzorg en hoe tanden en kiezen het doen. Ten slotte was er ook uitleg over kunsttanden en gebitten.

Hart van de organisatie
Vaak zien mensen niet wat er allemaal gebeurd rond een afspraak en behandeling, waar de dames van het secretariaat een sleutelrol hebben. Ook werd er uitleg over tijden en behandelingen gegeven. Scannen bij binnenkomst geeft weer ruimte voor klanten die veel aandacht nodig hebben en doormiddel van de binnenkomstscan bent u snel aan de beurt.

Verschillende tandartsen
Een groep tandartsen en mondspecialisten zijn aan het werk in de praktijk: ,,Daarbij hebben velen hun eigen specialiteit, vertelt Joost de Jong die het bedrijf heeft overgenomen van zijn vader. Zijn vader werkt nog twee dagen in de week en zorgt samen met de andere leden van het team dat iedere cliënt met een tevreden gevoel naar huis kan gaan.

Zie ook: www.tandartsenpraktijkdejong.nl

Tekst: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn