ONK Speedway op 30 maart belooft weer spektakel te worden

ONK Speedway op 30 maart belooft weer spektakel te worden

De ONK Speedway editie 2024 belooft een grandioos spektakel te worden. In het programma wordt er gestreden om de Nederlandse titel.

Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bocht in te denderen, maar de coureurs die gaan strijden om de Nederlandse titel doen dat wel. De wedstrijd is verdeeld over heats. De rijders maken daarna hun opwachting voor de finales.

Een nieuwe klasse toegevoegd aan het programma
Dit jaar zijn we vroeg met onze wedstrijd. In het verleden zaten we midden in het jaar met als gevolg dat er altijd wel drie rijders actief waren bij een EK of WK wedstrijd. Om dit voor te zijn hebben we dus de wedstrijd vervroegd en hopen we nu op veel rijders in het programma. Een ander argument is dat veel rijders in hun ritme willen komen voor het nieuwe seizoen. Voor het programma zijn we heel blij dat we de 50cc automaat mogen toevoegen aan ons evenement. Vorig jaar mochten we een pilot draaien en de reacties daarop waren van alle kanten positief. De kinderen hebben een leeftijd tussen de 5 en 8 jaar oud. Deze jonge rijders rijden in de middag twee series en na zeven uur nog een serie en kort daarna de finale. De rijders van de 125cc klasse verschijnen ook weer aan de start. We zijn benieuwd hoe groot deze groep dit jaar is. Verder komen de 500cc rijders aan de start in een groep en een B groep. We zijn benieuwd wie dit jaar kampioen van Nederland wordt. Zal Mika Meijer dit jaar verslagen worden of zal hij dit jaar voor tweede keer op rij kampioen van Nederland worden? Kom het met eigen ogen bekijken! Het ONK Speedway wordt gehouden aan de Nieuweweg 5 in Veenoord.

Het Programma
Speedway A-groep
Speedway B-Groep (aangevuld met speedway 250cc)
Speedway 125cc
50cc Automaat

De Wedstrijden
Het programma start om 16:30 uur met de training.
Klokslag 19.00 uur begint de wedstrijd om de ONK-titel.

Entree
De kassa is vanaf 15:00 uur geopend
De Entree bedraagt € 10, -
Kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 5, -
Kinderen onder de 8 jaar gratis
Gratis parkeren
Gratis programmaboekje

Tiplijn