Een eigen woning gekocht? Verzeker hem dan goed!

Een eigen woning gekocht? Verzeker hem dan goed!

Het wordt voor starters steeds lastiger om een eigen huis te kopen. De jubelton is afgeschaft, de rentes zijn gestegen en bovendien is het aanbod aan koopwoningen ook gering. Zie je een mooie woning, dan moet je zorgen dat je snel handelt, omdat er veel kapers op de kust zijn.

Door al deze hectiek, kan het gebeuren dat wanneer je eenmaal een huis hebt kunnen kopen, je vergeet een goede woonverzekering af te sluiten. Dat betekent dat je grote risico’s loopt. Wij zullen deze risico’s voor je toelichten en we laten je zien hoe je vandaag nog een goede woonverzekering kunt samenstellen waar je jaren plezier van hebt.

Een koopwoning heeft meer verzekeringen nodig dan een huurwoning

Regelmatig gebeurt het dat mensen die een huurhuis hadden, hun woonverzekering meenemen naar hun koopwoning. Daar is in feite niets mis mee, maar een koophuis heeft meer verzekeringen nodig dan een huurwoning. Sluit hier jouw woonverzekering af en je zult zien dat er meerdere opties zijn. Waarschijnlijk had je al een inboedelverzekering omdat dit een pakket is waar je altijd baat bij hebt, ongeacht je woonsituatie. Met deze verzekering zijn namelijk al je spullen verzekerd tegen schade. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat je schade oploopt, denk aan brand, lekkages of door kleine ongelukjes in huis. Als jij zelf voor de kosten opdraait, kan dit zwaar op je balans drukken. Vandaar dat je met een goede inboedelverzekering niet alleen veel kosten bespaart, maar ook meer gemoedsrust zult ervaren. Sluipende risico’s kunnen een bron van stress zijn, dus maak het jezelf niet lastig.

Waarom moet je ook een opstalverzekering aan je pakket toevoegen?

We gaven het al aan: een inboedelverzekering is geen volledige woonverzekering voor een koophuis. Je moet namelijk ook nog een opstalverzekering voor je huis afsluiten. Met dit pakket is ook de woning zelf verzekerd, sterker nog; ook elementen die aan je woning vastgemaakt zijn, vallen onder de dekking van deze polis. Waar moet je dan aan denken? Aan bijvoorbeeld zonnepanelen of de laadpaal voor je elektrische auto. Omdat in geval van brand bijna altijd schade ontstaat aan je spullen en aan je pand zelf, is het heel belangrijk dat je een goede woonverzekering afsluit. Mocht de schade zo groot zijn dat je tijdelijk niet meer in je pand kunt wonen, dan kun je je woonverzekering ook aanwenden om de kosten van je vervangende woonruimte te betalen. Reken maar dat dat veel stress bespaart.

Bekijk ook de aanvullende opties als je je woonverzekering gaat samenstellen

De beste verzekering is er een die geheel op jouw situatie is afgestemd. Vandaar dat het goed is om ook even naar de aanvullende mogelijkheden te kijken. Je kunt je bijvoorbeeld extra verzekeren tegen ruitschade, wel zo handig wanneer je jonge kinderen hebt. Ook kun je je elektronische apparatuur extra verzekeren. Waarom zou je dit doen? Omdat je dan bijvoorbeeld schade aan je telefoon kunt laten herstellen op kosten van je verzekeraar. Dat geldt niet alleen voor jouw telefoon, maar ook voor die van al je gezinsleden. Dat maakt deze polis veel interessanter dan wanneer je voor iedereen een aparte verzekering zou moeten afsluiten. Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je vandaag nog een woonverzekering afsluit. Met een paar muisklikken kun je vele risico’s uitbannen.

Tiplijn