Vloerverwarming meest efficiënt met keramische vloertegels

Vloerverwarming meest efficiënt met keramische vloertegels

Bij duurzame manieren van verwarmen wordt er als eerste gedacht aan de plaatsing van vloerverwarming. Niet voor niets dat alle nieuwbouwprojecten in Assen tegenwoordig voorzien zijn van vloerverwarming. Het is namelijk een stuk efficiënter met energie en verhoogt het wooncomfort door de gelijkmatige verwarming van een woning.

Maar om de efficiëntie van vloerverwarming te optimaliseren is het van belang dat de vloer hierboven de warmte ook goed kan doorlaten en overdragen aan de ruimte. Juist om deze reden zijn keramische vloertegels in de woonkamer zo populair.

Optimale en gelijkmatige warmtegeleiding

De meest voorkomende reden waarom men bij vloerverwarming ook kiest voor keramische vloertegels in de woonkamer, is doordat dit oppervlak zorgt voor een optimale warmtegeleiding. Keramische vloertegels geleiden de warmte van vloerverwarming erg snel, waardoor ze de warmte direct doorgeven aan de ruimte.

Als de vloer op temperatuur is houdt keramiek de warmte ook erg lang vast, waardoor er met een lagere verwarming al een behagelijke temperatuur te creëren is. Een houten parket daarentegen vertraagt dit proces enorm, waardoor er ook een boel warmte verloren gaat. Deze optimale warmtegeleiding resulteert dus in nog lagere energiekosten, aangezien het systeem minder energie nodig heeft om de gewenste temperatuur te handhaven.

Keramische vloertegels zijn duurzaam

Naast de energie-efficiëntie zijn keramische vloertegels ook een duurzame keuze voor de afwerking van een vloer t.o.v. hout of vloerbedekking. De productie van keramische tegels heeft een relatief lage impact op milieu, vooral in vergelijking met vinyl of tapijt.

Daarbij gaat zo’n keramische vloer in de woonkamer een leven lang mee. Als deze vloer er eenmaal inligt hoef deze niet meer vervangen te worden, wat met een versleten houten vloer of tapijt toch een stuk sneller moet.

Wil je het keramiek wel vervangen door een andere vloer? Dan kun je keramische tegels recyclen, waardoor de hoeveelheid afval op de stort ook weer wordt verminderd.

Diverse uitstralingen mogelijk

Een argument die tegenstanders van dit type vloer gebruiken is dat zij graag de warme uitstraling van hout in hun woning willen. Maar ook dit is mogelijk met keramische vloertegels in de woonkamer!

In het aanbod keramisch parket zijn namelijk ontzettend veel uitvoeringen met dezelfde warme uitstraling van een houten vloer. Hierdoor profiteer je van een warme uitstraling van hout, maar ook van de voordelen van een keramische ondergrond:

  • Optimale warmtegeleiding;
  • Weinig onderhoud;
  • Kras- en slijtvast.

Showroom met keramische tegels in Assen

Assenaren die zoeken naar een betrouwbare partij voor keramische vloertegels in de woonkamer, maar ook wandtegels, SPC vloeren en andere soorten binnentegels kunnen terecht bij tegelspecialist Binnentegels.nl. Niet alleen op de webshop maar vooral in de showroom aan de Korenmaat 18 in Assen verkopen zij een uitgebreid assortiment vloer- en wandtegels van keramiek. Het vakkundige personeel heeft alle kennis in huis om de beste combinatie tussen vloerverwarming en keramische vloertegels te kiezen.

Tiplijn