Twaalf cum laude ICT-diploma s bij Drenthe College

Twaalf cum laude ICT-diploma s bij Drenthe College

Dubbelfeest bij de ICT-opleidingen (niveau 3 en 4) van Drenthe College. Vorige week namen 59 ICT-studenten hun mbo-diploma in ontvangst. Maar liefst twaalf van hen zijn cum laude afgestudeerd. Deze groep studenten heeft hun examens gemiddeld met een acht of hoger afgesloten.

Meer dan alleen de basis
Twaalf afgestudeerde ICT-studenten hebben de eervolle vermelding cum laude  op hun diploma staan. En dat is bijzonder; binnen de opleiding is het niet eerder voorgekomen dat zo n grote groep afstudeerders deze prestatie op hun naam schreef.

ICT-docent Angelique Snippe: De afgelopen twee jaar zijn we afgestapt van puur klassikaal lesgeven. Studenten hebben meer vrijheid gekregen in de keuze waaraan ze willen werken. Dat werkt motiverend. 

Voor iedere opleiding is het kwalificatiedossier de basis, hierin staan de eisen voor het behalen van een diploma. Angelique Snippe: Het ICT Lyceum van Drenthe College biedt meer dan alleen die basis. We praten en werken met studenten op een hoger niveau, dit zorgt voor meer diepgang in hun studie. Daarnaast dagen we studenten uit meer uit zichzelf te halen. Hierbij kijken we altijd naar de individu en waken we ervoor dat we niet te veel vragen. Daarom zijn we als docenten intensiever gaan coachen. Ook in coronatijd. Online spraken we studenten in kleine groepjes of individueel. We vinden het belangrijk om te weten hoe het in zijn totaliteit met een student gaat, niet alleen hoe de schoolprestaties ervoor staan. 

Talenten ontwikkelen Jack Bijlholt (opleidingsmanager ICT): Het team is continue bezig om het talent van de student naar boven te halen. Dat is niet alleen geweldig voor de studenten maar ook voor de bedrijven waarmee de opleiding verbonden is. Er worden specialisaties en talenten ontwikkeld die voor bedrijven belangrijk zijn.  Waardevolle toekomst Voor de studenten was het cum laude afstuderen een verrassing. Ze zijn het erover eens dat het iets speciaals is. Het geeft een gevoel van waardering en ze hopen dat het iets extra s kan opleveren bij een eventuele werkgever.