JCI Assen in actie voor een beter 2021 voor de jeugd

JCI Assen in actie voor een beter 2021 voor de jeugd

Het Junior Chamber International (JCI) in Assen is samen met Stichting Budget Support in Assen een actie begonnen om te kijken hoe kinderen in gezinnen met financiële problemen hulp kunnen krijgen.

,,Hoe kunnen we iets positief bijdragen aan het einde van 2020 en het begin van 2021? Samen met Stichting Budget Support Assen hebben we gekeken hoe we hier invulling aan konden geven, vertelt JCI Assen-secretaris Daniël van den Ende.

Stichting Budget Support Assen zet zich in voor mensen en gezinnen die het financieel en vaak ook sociaal moeilijk hebben. Samen met gemeente, donateurs, en hulpverleners zorgen zij ervoor dat niemand meer tussen wal en schip hoeft te raken. Binnen de gezinnen zijn vaak kinderen betrokken in de moeilijke situatie.

Van den Ende: ,,Om deze kinderen verder te helpen hebben we deze sponsoractie opgezet. Om boven de moeilijke omstandigheden uit te stijgen moet er geïnvesteerd worden. Naast een goede opleiding de ontwikkeling van talenten op andere gebieden, zoals sport, creativiteit en muzikale vaardigheden laten bijdragen aan zelfvertrouwen en de algemene ontwikkeling. Leren door te doen is daar een belangrijk onderdeel van.

Stichting budget support Assen heeft een selectie gemaakt van kinderen die een bepaalde passie/talent hebben op muzikaal, sportief of creatief niveau. JCI Assen zoekt bedrijven als sponsor om budget vrij te maken om deze kinderen te voorzien van de benodigdheden om dit talent te ontwikkelen, met als resultaat een positief einde van een moeilijk jaar en een mooi begin van 2021.

Voor meer informatie, of wil je doneren, kijk dan op de website jciassen.nl

Tiplijn