Onthulling kindermonument op de Noorderbegraafplaats

Onthulling kindermonument op de Noorderbegraafplaats

Op Perk 6 van de Noorderbegraafplaats aan de Kerkhofslaan liggen 67 kinderen begraven, die in de jaren 1951 t/m 1955 levenloos zijn geboren of vòòr de geboorte- aangifte zijn overleden.

Zij hebben geen voornaam in het grafregister en een grafmonument was in die tijd niet toegestaan, daardoor werd op de begraafplaats geen tekenen van herinnering geplaatst. Door een schenking van de Rabobank is het de Stichting Noorderbegraafplaats Assen (SNBA) mogelijk gemaakt om voor deze kinderen gezamenlijk een herinneringsteken te plaatsen op Perk 6.

Dit kleine monument zal op vrijdag 23 oktober om 15.00 uur worden onthuld.

De SNBA is op zoek naar nabestaanden (ouders, broers en zussen etc.) van deze kinderen om hen voor de onthulling te kunnen uitnodigen. Wie tot deze groep behoort kan contact opnemen met SNBA bestuurslid mevr. Ria Ottens-Breider via het email-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zij beschikt over een lijst met de 67 achternamen en men kan zich ook bij haar opgeven voor de onthulling van het gedenkteken.

Facebook/Stichting Noorderbegraafplaats Assen
Tiplijn