Honderden sympathisanten bij politiebureau in Assen na arrestatie van boeren (Video)

Honderden sympathisanten bij politiebureau in Assen na arrestatie van boeren (Video)

Vanmiddag heeft een menigte van honderden mensen zich bij het politiebureau in Assen zich verzameld na de arrestatie van 57 boeren in Wijster.

De arrestatie vond vanochtend plaats, toen actievoerders Attero met trekkers blokkeerden. Na enkele uren trokken zij zich terug en reden naar een terrein van een naastgelegen loonbedrijf om zo de confrontatie met de politie en de ME te voorkomen. Maar rond half negen kwam de politie, samen met de Mobiel Eenheid, toch bij het erf aan. De politie omsingelde het terrein waarna de mobiele eenheid het terrein opreed en de boeren arresteerde.

De arrestanten werden naar het politiebureau in Assen overgebracht. De politie kreeg te horen dat er mogelijk veel mensen, met eventueel trekkers, naar het bureau zouden komen en besloot alle toegangswegen naar het bureau af te sluiten. De menigte kwam er. Rond 15:30 uur vanmiddag stonden er honderden mensen om de gearresteerde boeren te ondersteunen.

Even na vier uur werden de boeren één voor één vrijgelaten. Dit onder luid gejuich van de menigte.

Bekeuringen
Ook waren er diverse boeren met trekkers onderweg naar Assen. Op de Europaweg werden 29 bestuurders door de politie staande gehouden en bekeurd. Zij kregen een rekening van 390 euro.

Tiplijn