Duurzaamheidscentrum biedt veel activiteiten tijdens decembermaand

Duurzaamheidscentrum biedt veel activiteiten tijdens decembermaand

In de decembermaand kun je ieder weekend in het Duurzaamheidscentrum Assen terecht voor bijzondere activiteiten.

Je eigen kerststuk maken, een workshop brandschilderen op hout of kerstversieringen van natuurlijke materialen ontwerpen. Ook voor kinderen is er een bijzondere winterspeurtocht uitgezet en zijn er gezellige doe-middagen. Kom langs aan de Bosrand 2 in Assen.

Voor kinderen
Op zondagmiddag 8 december kunnen kinderen aan de slag met het maken van een echte  sneeuwpop. Gedurende de hele decembermaand ligt er een winterspeurtocht klaar (binnen activiteit). Voor alle leeftijden is er zondag 22 december een workshop mini-kerstboom maken van dennenappels .

Maak je eigen kerststuk
Op 15 december zijn bezoekers tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom om samen met Groei en Bloei Assen  een eigen kerststuk te maken. Zo heb je een origineel kerststuk in huis met hergebruikt materiaal. Diezelfde middag is er een workshop brandschilderen op hout. Beide activiteiten zijn gratis. Eigen materiaal mag mee, maar is geen must.

Winter- & kersttips
In het Duurzaamheidscentrum vind je gedurende de decembermaand leuke tips om een duurzame kerst te vieren. Haal je dit jaar een kerstboom in huis? Maak er zelf één van oud hout. Kom langs en bekijk hoe leuk dat is! Tips voor energiebesparing krijg je van de energiecoaches. Zij zijn 8 en 15 december aanwezig.

Winterarrangement
De horeca biedt in december een heerlijk winterarrangement aan bestaande uit een hertenstoof of vegetarische winterstoofschotel met een glaasje Glühwein voor ¬9,50.

Aanmelden en kosten
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor alle activiteiten, data, tijdstippen en kosten op de website.

Tiplijn