GGD Drenthe houdt minisymposium Gezond Gewicht in Assen

GGD Drenthe houdt minisymposium Gezond Gewicht in Assen

Op 11 december start organiseert Gezond in Assen (GIDS) in samenwerking met Drenthe Gezond en de GGD Drenthe het minisymposium Gezond Gewicht. Een ieder die geïnteresseerd is in zijn of haar gezondheid en het belang van een gezond gewicht is van harte welkom.

Wethouder Harmke Vlieg zal het symposium openen. Daarna volgen er twee workshoprondes waar verschillende deskundigen hun ervaringen uit de praktijk zullen delen. Aansluitend kan er worden nagepraat onder het genot van een gezond hapje en drankje.

Workshops
In beide workshoprondes is er keuze uit 3 aansprekende workshops gericht op gezondheid en een gezond gewicht.
Ronde 1:
1. Mieke Zijl van Kennislab Bior en Rick Horst en Jort van Straten van Vaart Welzijn leggen uit hoe u uw woonomgeving zó inrichten dat u wordt uitgedaagd en gestimuleerd om (meer) te bewegen.
2. Het voltallige EETteam: Harry Jan Keizer (kinderfysiotherapeut), Annette Bronkhorst (orthopedagoog), Leonie van Ginkel (psycholoog), Rimmie Panneman (preverbaal logopedist) en Stijn van der Graaf (kinderdiëtist) geeft uitleg over hun werk. Wat doen ze precies? Wat zijn de voordelen van hun samenwerking en welke vragen krijgen ze in hun dagelijkse praktijk (gericht op kinderen van 0  18 jaar)?
3. Huubs Hubbeling, projectleider Gezonde School Dr. Nassaucollege, komt vertellen over Locatie Penta die als enige school in Nederland alle vignetten heeft om zich een Gezonde School te mogen noemen. Maar hoe zijn pubers te verleiden zijn tot een gezonde leefstijl?

Ronde 2:
4. Magda Janssen en Sanne de Boer (jeugdverpleegkundigen, GGD Drenthe) geven de workshop van groeicurve tot leefstijladvies.  U wilt het beste voor uw kind, maar het is soms best verwarrend als het gaat om leefstijl en adviezen. Wat is nu gezond en wat werkt goed? Een kijkje in de dagelijkse praktijk van de jeugdverpleegkundigen.
5. Anita Westhuis (Projectleider Stichting Lezen en Schrijven) en Anoek Meijer (vitaliteitscoach VJG Emmen) presenteren Voel je goed! : een proefproject over gezondheid en geletterdheid. U wilt werken aan een gezonder gewicht én u gezonder voelen. Maar hoe doet u dit als u moeite heeft met lezen en schrijven? Tips en trucs vanuit ervaring in de gemeente Emmen.
6. Ciska Westers (praktijkondersteuner), Margreet Teelken (huisarts) en Stijn van der Graaf (diëtist) verzorgen Leefstijl als medicijn  in de huisartsenpraktijk. Overgewicht is een steeds groter wordend probleem en mede hierdoor zien we een toename van Diabetes Type 2. Wat kunnen we hieraan doen met leefstijlaanpassingen? En wat doen we in Drenthe?

Aanmelden
Heeft u interesse? U kunt zich opgeven door vóór 3 december een e-mail te sturen naar Rinette Timmerman ovv uw naam en het aantal personen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het symposium wordt aangehouden bij GGD Drenthe aan Mien Ruysweg 1 in Assen. Tijden: van 14.30 tot 17.00 uur. De zaal is open vanaf 14.00 uur. U kunt dan ter plekke uw workshopkeuzes maken. Deelname aan het symposium is gratis en inclusief koffie en thee.

Tiplijn