Sinterklaasintocht Assen: dit is de route voor zaterdag (Video)

Sinterklaasintocht Assen: dit is de route voor zaterdag (Video)

Nog een nachtje slapen en dan komt Sinterklaas met zijn Pieten weer in Assen aan.

En dat is zoals ieder jaar weer een groot spektakel in Assen. Rond 11:45 zal de boot van Sinterklaas vertrekken en start de rijtour van praalwagens langs De Vaart. Rond 12:30 zet Sinterklaas voet aan wal bij de Kop van de Vaart. Daarna zal er een defilé worden afgenomen. Rond 13:00 zal Sinterklaas op zijn paard stappen en gaat samen met al zijn Pieten door het centrum lopen. Om 14:00 uur komt Sinterklaas dan op het Koopmansplein aan. Om 14:30 zal Sinterklaas met zijn Pieten weer vertrekken.

Route
Vanaf 13:00 uur zal de stoet vanaf de Kop van de Vaart de rondgang door de stad zo lopen: Kop van de Vaart, Collardslaan, Kerkplein, Kerkstraat, Marktstraat, Kruisstraat, Gedempte Singel, Nieuwe Huizen, Oudestraat, Oude Molenstraat, Ceresstraat, Mercuriuscentrum, Koopmansplein.

Op de kruising Nieuwe huizen/Gedempte Singel zal een aantal Pieten zich samen met een pietenband afscheiden en de warenmarkt opgaan (Nieuwe Huizen - Noordersingel - Brinkstraat).

Vanaf 15.30 uur start de intocht in Marsdijk (via Mahatma Ghandiweg). De start is bij Reclame Assen (tegenover Jan Postma).

Tiplijn