P.E.T.S. lanceert bij Bioscoop DNK in Assen

P.E.T.S. lanceert bij Bioscoop DNK in Assen

Aankomende zaterdag lanceert P.E.T.S. , een nieuw interactief lesprogramma over pesten, bij Bioscoop DNK in Assen. In aanwezigheid van cast en crew vormen twee voorstelling het aftrapmoment van de landelijke Week tegen Pesten, die van 17 tot en met 21 september plaatsvindt.

P.E.T.S. is een nieuw lesprogramma over pesten gericht op zowel basisscholen als middelbare scholen. P.E.T.S. staat voor Probeer Eens Te Stoppen , maar is ook een symbolische pets om je wakker te schudden en een stukje bewustwording te creëren over pesten. Het programma is interactief, waarbij leerlingen kunnen kiezen uit meerdere korte films met verschillende thema s op het gebied van pesten. Ze krijgen tegelijkertijd een aantal keuzes voorgeschoteld, die invloed hebben op het verloop van het verhaal. Daarnaast bevatten de lespakketten een aantal opdrachten én richtlijnen voor de docent om een gesprek op te kunnen starten. In de toekomst zal dit uitgebreid worden door interviews met deskundigen, BN ers, pesters en slachtoffers van pesten.

Een bijzonder project
Het lesprogramma P.E.T.S. is als basis-lesmethode te gebruiken, maar vormt tevens een mooie aanvulling op de al bestaande methodes tegen pesten omdat het pesten in de praktijk laat zien. Filmmaker Brian op de Dijk: Hoe leuk is het dat we deze lancering in De Nieuwe Kolk in Assen kunnen doen? Zoiets opzetten in je eigen woonplaats blijft toch bijzonder!  Het is niet de eerste keer dat de jonge Assense filmmaker en DNK samenwerken. De laatste vertoning van zijn vorige project, De Confrontatie II , was in maart ook al te zien bij Bioscoop DNK.

De basisschool verhaallijnen worden zaterdag 15 september vertoond om 10.30 uur en de middelbare school verhaallijnen om 13.00 uur. De toegang voor beide voorstellingen is gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van DNK.

Meer informatie is te vinden op www.petsproject.nl.