Assen krijgt regenboogzebrapad op Weiersstraat

Assen krijgt regenboogzebrapad op Weiersstraat

Op maandag 23 juli wordt aan het einde van de ochtend begonnen met de aanleg van een regenboogzebrapad in Assen. De speciale oversteekgelegenheid komt op de Weiersstraat tussen De Nieuwe Kolk en de Weiersloop.

Het regenboogzebrapad staat symbool voor diversiteit en acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse (LHBTI) personen. Het is bovendien een echt zebrapad en daarmee een veilige oversteekplaats.

De gemeente Assen is één van de Regenboogsteden die als doel hebben om de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI-ers te verbeteren.

Om de zebra aan te kunnen leggen is de Weiersstraat bij de oversteek tussen De Nieuwe Kolk en de Weiersloop vanaf maandag gestremd. Het autoverkeer wordt omgeleid via de parkeerring van de binnenstad. Fietsers en voetgangers worden wel langs het werk geleid. Als alles voorspoedig verloopt is de zebra dinsdag klaar.

Geïnitieerde actie GroenLinks
Op zaterdag 17 maart kleurden gemeenteraadsleden van alle Asser politieke partijen met stoepkrijt een veelkleurige voetgangersoversteekplaats op het fietspad tegenover de ingang van Vanderveen op het Koopmansplein. Zo zetten zij letterlijk hun handtekening  onder een symbolische uitdrukking van Assen als regenbooggemeente.

Lees ook: Asser politici kleuren regenboog zebrapad (Video)

Heeft u nieuwstips? Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bel of WhatsApp: 06-37456090. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor urgente nieuwstips.
Spelfout ontdekt? Neem contact met ons op.

Tiplijn