Asser politici kleuren regenboog zebrapad (Video)

Asser politici kleuren regenboog zebrapad (Video)

Op zaterdag 17 maart kleurden gemeenteraadsleden van alle Asser politieke partijen met stoepkrijt een veelkleurige voetgangersoversteekplaats op het fietspad tegenover de ingang van Vanderveen op het Koopmansplein. Zo zetten zij letterlijk hun handtekening  onder een symbolische uitdrukking van Assen als regenbooggemeente.

De door GroenLinks geïnitieerde actie is een opmaat voor een definitief regenboog zebrapad, dat komt te liggen tussen de Weijerspoort en de trappen naar De Nieuwe Kolk. Hiervoor zijn plannen in de maak, die komende voorjaar worden uitgevoerd.

Statenelid Henk Nijmeijer: Een regenboog zebrapad is een zebrapad, maar dan in de kleuren van de regenboogvlag. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de positie en sociale acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseksuele mensen (LHBTI ers). 

In veel plaatsen over de hele wereld, ook in ons land, zijn al regenboog zebrapaden aangebracht. Omdat Drenthe de eerste regenboogprovincie van ons land is en Assen regenbooggemeente is, mag een regenboog zebrapad in Assen niet ontbreken.

Het Asser regenboog zebrapad staat voor een open en diverse samenleving, waar alle burgers zich thuis en veilig kunnen voelen. Dus alle mensen uit alle landen met iedere seksuele aard. Iedereen hoort er in Assen bij, zonder uitzondering.

Tiplijn