Vrouwen van de Raad organiseren bijeenkomst voor Internationale Vrouwendag Gemeente Assen

Vrouwen van de Raad organiseren bijeenkomst voor Internationale Vrouwendag

Op vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Daarom gaan de Vrouwen van de Raad op deze dag namens alle politieke partijen naar het Internationaal Filmfestival in De Nieuwe Kolk.

Het onderwerp van de Internationale Vrouwendag is ‘Eén wereld, duizend vrouwen’. En gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland maar vanuit verschillende culturen. Een positief onderwerp waarbij de nadruk ligt op dat alle vrouwen uniek en verschillend zijn, maar ook overeenkomsten hebben.

Samenwerking met het Internationaal Filmfestival
De Vrouwen van de Raad in Assen vinden het belangrijk om de verbinding te zoeken binnen dit onderwerp en hierover in gesprek te gaan. Daarom hebben zij een programma gemaakt in samenwerking met het Internationaal Filmfestival. U bent van harte welkom om dit evenement bij te wonen.

Panelgesprek en diner start om 17.00 uur
Het programma in De Nieuwe Kolk gaat om 17.00 van start met koffie/ thee en wat lekkers. Daarna heten de vrouwen van de raad iedereen welkom. Na dit welkomstwoord is om 17.45 uur een panelgesprek met de Assense onderneemster Tessa de Wilde en Zoë Nunumete die zich door haar Molukse achtergrond onder andere heeft bezig gehouden met het opzetten van de tentoonstelling Menyala over de Molukse geschiedenis. Na het panelgesprek is er een diner waar gerechten uit verschillende culturen worden uitgedeeld.

Kijk naar de documentaire Sansur
Het programma wordt afgesloten met het bekijken van de documentaire ‘Sansur’ waarin zes Iraanse vrouwen worden gevolgd die weigeren de censuur in hun land na te leven. Documentairemaker en regisseur van de documentaire, Mostava Heravi, is deze avond er ook bij. Met hem en met één van de vrouwelijke hoofdpersonen uit de documentaire, Soodeh Lashkari is er daarna de mogelijkheid om na te praten.

Tiplijn