Te koop in Assen: Gerenoveerd monumentaal herenhuis in paleizenbuurt

Te koop in Assen: Gerenoveerd monumentaal herenhuis in paleizenbuurt

Prachtig gerenoveerd MONUMENTAAL HERENHUIS gelegen in de Paleizenbuurt. Dit karakteristieke herenhuis uit 1910 in neo renaissance en art nouveau stijl is niet alleen goed onderhouden, maar de locatie is werkelijk uniek te noemen.

Door onder andere de klassieke voorgevel, de luiken, het balkon, het markante metselwerk, plafond hoogtes van bijna 3.50 meter en de suite deuren heeft dit charmante herenhuis grandeur en stijl. Gelegen tussen Dr. Nassaulaan en Beilerstraat, op loopafstand van het nabijgelegen Asserbos, het stadscentrum met theater de Nieuwe Kolk, het Drents museum, vele winkels en gezellige terrassen. Ook basisscholen, voortgezet onderwijs en het NS station zijn op korte afstand.

Het gebied behoort tot een beschermd stadsgezicht en zal dus het huidige karakter behouden. Tot slot bent u in een paar autominuten op de ringweg en bereikt u snel en eenvoudig de A28.

Indeling:
Via authentiek overkapte entree bereikt men de hal met marmer tegels, garderobe en toilet. Vanuit de hal is de moderne luxe keuken met schiereiland voorzien van 5 pits gasstel, koelkast met vriezer, combi oven en vaatwasser (2020) bereikbaar.

De sfeervolle kamer en suite (43m²) heeft een lichte eiken parketvloer en fraaie authentieke kenmerken zoals hoge raampartijen, plafondhoogtes van 3.40 meter, een gezellige gashaard en openslaande deuren naar de tuin.

Vanuit de hal bereikt men via het stijlvolle trappenhuis de 1e etage. Op de etage bevinden zich twee ruime slaapkamers van circa 19 en 20 m² gescheiden door royale deuren, een kleine slaap/werkkamer van 5 m² met gerenoveerd balkon dat een prachtig uitzicht biedt over een uniek stukje Assen. Tevens is op deze verdieping de badkamer voorzien van marmeren tegels, een inloop douche, ruime jacuzzi en wastafel.

Op de 2e etage zijn 2 slaapkamers voorzien van sfeervolle balken (15 en 20 m²) en een bergruimte met mogelijkheid voor witgoed gesitueerd. In deze bergruimte is het ook mogelijk een tweede badkamer of een extra werkplek te creëren.

De woning heeft een gezellige en beschutte stadstuin aan de achterzijde van de woning, bereikbaar via de openslaande terrasdeuren. Een berging voor bijvoorbeeld fietsen is aan de woning gebouwd en bereikbaar via straatzijde. Parkeren kan met een parkeervergunning in de straat.

Extras en goed om te weten:
- Monumentaal pand op unieke locatie in het centrum van Assen en nabij het Asserbos;
- Door hoogtes en ruime (slaap) kamers geschikt voor zowel gezinnen, maar ook werken aan huis zal hier heel inspirerend zijn;
- Moderne stijl maar met authentieke charme;
- Geheel voorzien van dubbel glas (m.u.v glas in lood).
- Parkeervergunning incl bezoek ¬ 65,00 per jaar.

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
Onze meetinstructie is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerk: exclusief wonen

Zie: www.funda.nl/koop/assen/huis-42504956-van-der-feltzpark-7

Tiplijn