Te koop in Assen: vrijstaande rietgedekte villa

Te koop in Assen: vrijstaande rietgedekte villa

Op één van de fraaiste locaties van Assen Oud-Zuid, staat deze karakteristieke vrijstaande rietgedekte VILLA met praktijkruimte/werkkamer op de begane grond en sfeervolle besloten achtertuin met berging en overkapping.

De oorspronkelijke in 1936 gebouwde woning is grotendeels gerenoveerd met behoud van de karakteristieke details (glas in lood). In 2019 is de woning voorzien van een nieuwe rieten kap (schroefdak!). Centraal gelegen in lommerrijke omgeving nabij het prachtige Asserbos, het centrum en het NS-intercity-station.

Begane grond: ruime lichte hal met natuurstenen vloer, modern toilet met fonteintje en kelder; royale L-vormige woonkamer met erker, klassieke eiken vloeren, gashaard (2017) en openslaande deuren naar de voortuin (ca. 38 m²); woonkeuken (ca. 23 m²) met eiken vloer, vernieuwde tuindeuren en keuken voorzien van granieten werkblad, 4-pits kookplaat, afzuigkap, magnetron, oven, koelkast en vaatwasser; praktijkruimte/werkkamer met vloerverwarming en garagedeuren; ruime bijkeuken met vloerverwarming en achterdeur. Via de achtertuin is een fraaie overkapping met aangebouwde berging te bereiken.
1e Verdieping: overloop met brede planken eiken vloerdelen (hele verdieping); drie ruime slaapkamers met vaste kasten en één met ruim balkon; moderne badkamer met dakkapel (2013) is voorzien van bad, inloopdouche, wastafelmeubel vloerverwarming en tweede toilet.
2e Verdieping: overloop met vaste kast; twee slaapkamers met knieschotten, dakramen en één met kleine dakkapel.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1936, waarbij de architectuur is geïnspireerd door de Haagse School;
- Extra hoge plafonds in de gehele woning;
- Rieten dak vervangen eind 2019 (schroefdak);
- Remeha Calenta HR uit 2020;
- Vloer-, muur- en dakisolatie;
- Dubbel glas en dubbel glas met glas in lood;
- Fraaie markiezen;
- Mogelijkheid tot werken aan huis.

Zie: funda.nl/koop/assen/huis-41152022-port-natalweg-14

Tiplijn