Te koop in Assen: schitterende monumentale villa in paleizenbuurt van Assen

Te koop in Assen: schitterende monumentale villa in paleizenbuurt van Assen

In de statige "Paleizenbuurt" van Assen, op loopafstand van alle centrumvoorzieningen, het Asserbos en NS station ligt deze schitterende monumentale villa aan de Beilerstraat 22.

De villa is gebouwd in 1881 en is in 2006-2007 vrijwel volledig gerenoveerd en gemoderniseerd met behoud van authentieke elementen. Het huis verkeert technisch in een prima staat. Het pand is aangemerkt als gemeentelijk monument en is gebouwd in eclectische stijl. Door de indeling en afmetingen van de diverse ruimtes is het pand geschikt voor diverse gebruiksmogelijkheden, o.a. de combinatie wonen en werken.

Het huis is vrijwel volledig geïsoleerd, voorzien van vloer- muur en dakisolatie, en grotendeels HR glas. De begane grond is voorzien van vloerverwarming. Achter de woning ligt een prachtig onder architectuur aangelegde diepe achtertuin met zwemvijver en diverse terrassen, zodat u ondanks het feit dat de tuin op het noorden ligt, op vele momenten van de dag van de zon kan genieten; u vindt hier optimale rust en privacy in het hart van Assen. Kavel grootte: 940 m² Woonoppervlakte: 362 m²

Indeling
Begane grond: portiek met fraaie voordeur, via de hal met vestibule komt u in de ruime living annex eetkamer met fraaie parketvloer. De hoge ramen zijn in stijl afgewerkt met shutters. Er is een open verbinding met de sfeervolle tuinkamer met origineel plafond en open haard met stijlvolle schouw.Via de tuindeuren komt u in de lommerrijke achtertuin. Heel bijzonder is het trappenhuis in het hart van de villa met de fraai bewerkte trap. De aan de achterzijde gesitueerde woonkeuken is uitgevoerd met een plavuizen vloer en net als de overige ruimtes voorzien van vloerverwarming. De keuken inrichting is neutraal en voorzien van uitgebreid pakket van inbouwapparatuur. De eye catcher in de keuken is absoluut de zeer comfortabele pelletkachel. Door gebruik te maken van flinke glaspartijen hebben alle ruimtes een mooie lichtinval en veel daglicht. Ter hoogte van de keuken is de zij-ingang met hal en toiletruimte, van hieruit is de bijkeuken/hobbyruimte met kastenwand toegankelijk en de overkapping met fietsenberging. Aan de andere zijde tussen de eetkamer en de tuinkamer is nog een extra ingang naar een hal met een trap naar de verdiepingen. Deze entree kan perfect gebruikt worden als zakelijke ingang.

1e verdieping: grote overloop met toiletruimte, waskamer met opstelling voor witgoed, masterbedroom met walk-in closet en privé badkamer met ligbad (whirlpool), douche en dubbele wastafel. De tweede slaapkamer heeft een badkamer in aanleg, hier is nu een infra-rood sauna geplaatst. De derde slaapkamer heeft uitzicht op de tuin en toegang tot het tweede trappenhuis met een extra overloop.

2e verdieping: overloop en badkamer met douche en wastafelmeubel; op deze etage zijn eveneens 3 slaapkamers gesitueerd.

Buiten:
Aan de westkant is een aangebouwde overkapping met bergruimte en in de achtertuin bevindt zich een zwemvijver en een ambachtelijk gebouwde terrasoverkapping.

Bijzonderheden:

- Bestemming: wonen en kantoren
- Liftschacht aanwezig, lift installatie mogelijk
- gemeentelijk monument
- er is geen energielabel i.v.m de classificatie als monument
- diepe achtertuin met 3 monumentale bomen
- zwemvijver met helofytenfilter

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
Onze meetinstructie is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken: exclusief wonen

Zie: www.funda.nl/koop/assen/huis-41661558-beilerstraat-22

Heeft u uw woning te koop en wilt u deze extra promoten? Of wilt u uw bedrijf bij ons promoten? Vraag bij ons naar de mogelijkheden.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn