Te koop in Assen: vrijstaand herenhuis in binnenstad met 12 kamers

Te koop in Assen: vrijstaand herenhuis in binnenstad met 12 kamers

Goed onderhouden en prachtig aan de Gouveneurstuin gelegen monumentaal vrijstaand HERENHUIS uit de negentiende eeuw. Bij binnenkomst vallen de ruimte en het lichtinval in de woning direct op.

Deze ruime en statige woning is op zeer fraaie stand gesitueerd aan de rand van het stadscentrum van Assen in het Erfgoedkwartier, met om de hoek het Asserbos, het theater en bioscoop, NS station en het meest gezellige pleintje "Markt" met leuke restaurantjes en terrasjes. Alles binnen handbereik dus!

In 1906 is dit herenhuis ingrijpend verbouwd in opdracht van een barones. Architect J. Smallenbroek transformeerde de woning in een bouwstijl die zowel neo-renaissance als art nouveau kenmerken bezit. De huidige bewoners, die er vanaf 1998 wonen, hebben de woning met zorg gemoderniseerd met behoud van vele authentieke details.

De tuin is mooi aangelegd met diverse terrassen, maar ook met veel privacy. Door de Gouveneurstuin aan de achterzijde van de woning, lijkt de tuin nog groter dan die al is. Het zorgt voor een mooi en groen geheel. De tuin is gelegen op het zuiden.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:
Vestibule, royale entree met toilet en toegang tot de prachtige woonkamer en suite met mooie schouwen met kachels en houten vloer. De woonkamer kenmerkt zich door de hoge plafonds, het vele daglicht en de ruimte die aanwezig is.

Vanuit de hal is tevens de kelder en een (slaap)kamer aan de voorzijde van de woning bereikbaar. Deze kamer heeft ook een schouw met kachel. De woonkeuken is ruim van opzet en is in 2014 voorzien van een nieuwe en moderne keuken met inbouwapparatuur. Vanuit de keuken is de bijkeuken toegankelijk. Hier is de aansluiting voor de wasmachine.

Eerste verdieping:
Via een fraaie bordestrap is de overloop bereikbaar. Op deze verdieping zijn vier grote slaapkamers aanwezig waarvan één met toegang tot een balkon aan de achterzijde van de woning. Daarnaast is er nog een leuke balkonkamer aanwezig. Deze geeft toegang tot het balkon aan de voorzijde van de woning. Via één van de slaapkamers is de moderne badkamer bereikbaar. Deze is in 2017 vernieuwd en voorzien van een ligbad, douchecabine, groot wastafelmeubel, toilet en vloerverwarming.

Tweede verdieping:
Ruime overloop met toilet en wastafel en toegang tot vier grote slaapkamers en veel bergruimte door de vaste kasten die op deze verdieping aanwezig zijn.

Overige informatie:
De villa heeft de status van beschermd stadsgezicht en Rijksmonument. Deze laatste kan de eigenaar eventuele subsidie en fiscale aftrekmogelijkheden bieden t.a.v. bepaalde onderhoudskosten.

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
Onze meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Zie: www.funda.nl/koop/assen/huis-40677488-torenlaan-11

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn