Te koop in Assen: vrijstaand herenhuis met zes slaapkamer en vrij uitzicht over natuur

Te koop in Assen: vrijstaand herenhuis met zes slaapkamer en vrij uitzicht over natuur

Schitterend gelegen VRIJSTAAND HERENHUIS uit 2008 met 6 SLAAPKAMERS, grote GARAGE, WERKKAMER op de begane grond, gelegen op een perceel van bijna 1100m² en met vrij uitzicht over water en natuur.

Dit karakteristieke herenhuis met schildkap, ruime overstekken en wit gestucte midden-gevel is op traditionele wijze gebouwd en met hoogwaardige materialen afgewerkt.
De consequente en met veel oog voor detail uitgevoerde afwerking, zowel buiten als binnen, zorgt voor een klassieke uitstraling gecombineerd met hedendaags comfort.
De woning met zijn dubbele voordeuren en stijlvolle voordeuromlijsting is niet alleen statig om te zien, maar biedt veel leefruimte zonder kolossaal te voelen.
Het centraal gelegen trappenhuis met traplopers, balustrades, en zicht tot aan de nok is een echte blikvanger met veel licht en ruimte.
De woonkeuken, de voor-en achterkamer en de werkkamer op de begane grond zorgen ervoor dat je altijd een rustig plekje kunt vinden om te werken, te eten of gezellig een wijntje kunt drinken bij de haard.
Deze wijn haal je natuurlijk uit de kelder die via de woonkamer bereikbaar is.
De 6 ruime slaapkamers zorgen voor voldoende slaap- werk- of hobby ruimte. De ruime achtertuin heeft een gezellige tuinoverkapping met buitenkeuken voor lang genieten van de zomeravonden en tevens is er een royale vrijstaande houten berging.

Dit herenhuis is gelegen aan de rand van de wijk Kloosterveen.
De Asserwijk heeft tal van luxe vrijstaande (heren)huizen en heeft een ruime en groene uitstraling met veel waterpartijen en de bekende blauwe bruggetjes.
Aan de overkant van de weg ligt het Arboretum, een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ook loop je via het Arboretum zo naar de nabij gelegen golfbaan.

Kloosterveen biedt volop voorzieningen als scholen, het winkelcentrum de 'Kloosterveste' met een grote variëteit aan winkels, recreatievoorzieningen, openbaar vervoer en uitvalswegen waaronder de A28 richting Groningen en Zwolle. Ook het centrum van Assen is binnen 15 minuten op de fiets te bereiken.

Indeling

BEGANE GROND (met kelder)
Bij binnenkomst via de stijlvolle voordeur kom je in de hal. Hier ervaar je veel licht en langs de balustrades van de trappen kijk je helemaal richting de nok van de woning. Via de hal kom je zowel in de woonkamer, dining room als de werkkamer. Ook het toilet, de garderoberuimte en de meterkast bevinden zich hier. Het leefgedeelte is opgesplitst in drie ruimtes die met suitedeuren van elkaar te scheiden zijn. De ruimtes kun je onderverdelen in de woonkamer aan de voorzijde van de woning, dining room met gezellige gashaard met hardstenen schouw en inbouwkasten en de keuken. Het wijntje bij de haard haal je uit de kelder die via deze ruimte te bereiken is.
De op maat gemaakte massief houten keuken met hardstenen dubbele spoelbak en aanrecht is voorzien van een groot 5 pits fornuis van Lacanche (incl wokbrander, gasoven, hetelucht oven en elektrische grill-oven), koelkast en vaatwasser.
Via de keuken kom je in de bijkeuken waar het witgoed staat opgesteld en loop je binnendoor naar de ruime geheel geïsoleerde garage met extra toilet.

EERSTE VERDIEPING
Via de statige, rechte trap kom je op de eerste verdieping waar zich 4 ruime slaapkamers bevinden waarvan 1 met walk-in closet, en de badkamer met dubbele wastafel, douche, vloerverwarming en de mogelijkheid om een bad te plaatsen alsmede een separaat toilet.

TWEEDE VERDIEPING
Hier is naast de overloop nog aan iedere kant een hele ruime kamer aan de zijkant gecreëerd. Deze kunnen dienst doen als slaap-, werk- of hobby ruimte.

BUITEN
De woning is gunstig gesitueerd op het perceel waardoor er een mooie voortuin is, een ruime oprit voor 3 auto's en een royale achtertuin gelegen op het Zuidwesten.
Hier zijn meerdere terrassen en plekjes om te zitten, waardoor er de hele dag en avond wel een plekje in de zon of de schaduw te vinden is, om lekker van het buitenleven te genieten.
Diverse bomen sieren de tuin en voorzien in appels, pruimen, peren en walnoten. Ook in de tuinoverkapping met buitenkeuken kun je urenlang genieten van het bourgondische buitenleven. Tevens is er achterin de tuin een royale houten berging geplaatst.

Zie: funda.nl/koop/assen/huis-42117726-asserwijk-47

Tiplijn