Te koop in Assen: karakteristieke vrijstaande woning met grote tuin in Oud-Zuid

Te koop in Assen: karakteristieke vrijstaande woning met grote tuin in Oud-Zuid

Op één van de fraaiste locaties in Assen Oud-Zuid staat deze karakteristieke vrijstaande woning in een lommerrijke omgeving nabij het prachtige Asserbos en op loopafstand van het centrum, ziekenhuis en NS-intercity-station.

Het woonhuis is gebouwd in 1931 in opdracht van A. Kramer naar een ontwerp van architect J.F.A. Gobel. Het vrijstaande huis is gebouwd in een kubistisch expressionistische stijl met invloeden van de Haagse School en het functionalisme. De gevels zijn voorzien van uitgemetselde accenten en rechtgesloten stalen vensters met lateien en waterdorpels van geglazuurd plateel.

De indeling is als volgt:

Begane grond
Royale entree/hal, meterkast, stijlvolle trapopgang naar de 1ste etage en toegang tot zowel de woonkamer als de keuken. De heerlijk lichte woonkamer met fraaie parketvloer en open haard heeft openslaande deuren richting de tuin. De voorzijde van de woonkamer heeft een mooie ronde erker en biedt diverse mogelijkheden qua indeling.
De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en geeft toegang tot de bijkeuken. Via de bijkeuken is het toilet en de technische ruimte bereikbaar. Tevens geeft de keuken toegang tot een riante kelder.

1ste verdieping:
Ruime overloop met toegang tot drie slaapkamers, waarvan twee slaapkamers zijn voorzien van een balkon. De badkamer is voorzien van een luxe douchecabine, toilet, wastafel in meubel, radiator en vloerverwarming.

2de verdieping:
Ruime overloop met twee slaapkamers. De grootste slaapkamer is voorzien van een wastafel. Eén van de 2 slaapkamers wordt momenteel gebruikt als studeerkamer. Let op! Deze ruimte is meegenomen als zijnde overig inpandige bewoonbare ruimte (39,4 m2)!

Zowel de eerste als de tweede etage is voorzien van royale kastruimte.

Buiten:
Naast de woning is een oprit met toegang tot de ruime garage, de woning is ook voorzien van een carport. De achtertuin is ca. 22 meter diep en is met liefde onderhouden. De tuin biedt veel privacy en je kan er heerlijk genieten van het “buiten leven”.

Zie: funda.nl/koop/assen/huis-42126015-plataanweg-3

Tiplijn