Te koop in Assen: karakteristieke moderne vrijstaande woning met extra tuinkamer

Te koop in Assen: karakteristieke moderne vrijstaande woning met extra tuinkamer

Levensloopbestendig vrijstaand woonhuis op een perceel van 319m2 met een sfeervolle tuinkamer en aangrenzende berging met zolderverdieping. De woning is karakteristiek, stijlvol verbouwd, goed onderhouden en instapklaar. Kortom een ideaal huis voor liefhebbers van gelijkvloers wonen zonder het werk van een grote tuin.

De woning is gelegen aan een geliefde vooroorlogse straat aan de rand van Assen. Het vernieuwde winkelcentrum Vredeveld is vlakbij en ook basisscholen en het station liggen op korte afstand. Aan het eind van de straat begint Nationaal Park “De Drentsche Aa”.

Het woonhuis, gebouwd in 1934, is zorgvuldig onderhouden. In 2014 zijn de raamkozijnen geheel in stijl gerestaureerd en voorzien van HR++-glas en is de woning voorzien van een nieuw dak met isolatie en nieuwe dakpannen passend bij de stijl van het object. In 2017 is er een sfeervolle tuinkamer met aangrenzende berging bijgebouwd. In 2022 is de bovenverdieping opnieuw ingedeeld en afgewerkt, tevens is in 2022 het platte dak aan de achterzijde vernieuwd. De woning voldoet voor het overige ook aan de eisen van het hedendaagse wooncomfort, en heeft o.a. een nieuwe meterkast plus bedrading en de begane grond heeft gedeeltelijk vloerverwarming.

De indeling:
Begane grond
Entree met vernieuwde meterkast en trapopgang, ruime en sfeervolle woonkamer (ca. 29m2) met erker en een houten vloer. De dichte nette keuken is in lichte kleurstelling en voorzien van inbouwapparatuur; 4-pits gasstel, afzuigkap, combimagnetron en vaatwasser. Er is tevens toegang tot de ruime kelder. Middels de keuken betreedt men de achterhal met achterdeur, de wasmachine-aansluiting en de toegang naar het moderne toilet, de moderne badkamer met douche en wastafelmeubel en de slaapkamer met vaste kastenwand (ca. 13m2). De achterhal, de badkamer en het toilet zijn voorzien van vloerverwarming.

1e verdieping
In 2022 is de bovenverdieping opnieuw ingedeeld en afgewerkt, hier is een slaapkamer gerealiseerd en een aangrenzend studeergedeelte. Op de verdieping is vrij eenvoudig een overloop af te timmeren waardoor er 2 separate slaapkamers gerealiseerd kunnen worden. De slaapkamer heeft een toegangsdeur naar het platte dak van de uitbouw.

Buitenom bereikt men, via de fraai aangelegde tuin, de in 2017 gebouwde sfeervolle tuinkamer van ca. 17m2 voorzien van schuifwanden (2020) met een aangrenzende berging (ca. 13m2) met bergzolder.

Zie: funda.nl/koop/assen/huis-88580480-anreperstraat-87

Tiplijn