Te koop in Assen: royaal karakteristiek herenhuis met grote tuin en nabij Asserbos

Te koop in Assen: royaal karakteristiek herenhuis met grote tuin en nabij Asserbos

Royaal, karakteristiek helft van dubbel herenhuis met groot gastenverblijf gelegen in de gewilde wijk Oud-Zuid.

De woning is prachtig gelegen aan de rand van het stadscentrum, maar ook het Asserbos ligt om de hoek. Het beste van beide werelden komt hier bij elkaar. Even snel een boodschapje doen in de stad? In 5 minuten fietsen ben je er. Ook ben je zo bij het station, waar de trein je in bijvoorbeeld 20 minuten in Groningen brengt. Zin in een avondje uit? Restaurants, cafeetjes of de bioscoop en het theater zijn op loopafstand aanwezig.

Wil je juist even de rust opzoeken? Je loopt de straat uit en staat midden in de natuur. Assen is niet voor niets de groenste stad van Nederland!

Net als de wijk kenmerkt de woning zich door haar karakteristieke karakter. De oude elementen van vroeger zijn door de hele woning nog te herkennen. Zo is er een zeer ruime woonkamer ensuite met hoge plafonds, een originele keuken met schouw en paneeldeuren.

Wat de woning ook bijzonder maakt, is dat er in de tuin een groot gastenverblijf staat van ongeveer 115 m² woonoppervlakte. Deze kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Het gastenverblijf heeft een ruime woonkamer met aparte keuken, een separaat toilet en op de verdieping een (slaap)kamer, veel bergruimte en een badkamer met douchecabine en wastafel. Er is een aparte cv-ketel aanwezig.

De tuin is onderhoudsarm aangelegd en gelegen op het zuiden. Er is een waterput aanwezig. Totale perceeloppervlakte 643 m².

INDELING WOONHUIS

Begane grond:
Via de mooie entree kom je binnen in de vestibule. In de hal bevindt zich een oud fonteintje, het toilet en een kelder. De woning heeft een prachtige woonkamer en suite. In de voorkamer zit een gashaard met een apart zithoekje. De achterkamer heeft een serre met openslaande tuindeuren waardoor er veel licht naar binnen komt. Ook zit er een vaste kast. De woning heeft een originele dichte keuken met servieskast en schouw. Achter de keuken zit een ruime bijkeuken met aansluiting voor de wasmachine en toegang tot de tuin.

Eerste verdieping:
Via de trapopgang kom je op de overloop. Hier grenzen de drie slaapkamers en twee badkamers aan. Alle drie de slaapkamers hebben hun eigen balkon. De grote badkamer is voorzien van een ligbad en een wastafel. De andere badkamer is voorzien van een douche, tweede toilet en wastafel.

Tweede verdieping:
Via een vaste trapopgang kom je op de zolder uit waar veel bergruimte is en de mogelijkheid voor het realiseren van een extra kamer.

BIJZONDERHEDEN:
- Gelegen in de geliefde wijk Oud Zuid
- Karakteristieke elementen aanwezig
- Bijzonder ruim
- Nabij centrum
- Nabij Asserbos
- Nabij station
- Tuin op het zuiden
- Groot gastenverblijf in de tuin
- Het betreft een gemeentelijk monument, waardoor de woning is vrijgesteld van een energielabel

Virtueel al te bezichtigen!
Deze woning heeft een unieke eigen website met onder andere een virtuele tour. Druk rechts op 'Download Brochure' en kom alles te weten van de woning en de omgeving!

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
De woning is gemeten op basis van de Branche Brede Meetinstructie (BBMI). Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Zie: www.funda.nl/koop/assen/huis-42041237-bosstraat-3

Tiplijn