Te koop in Assen: vrijstaand herenhuis met luxueuze voorzieningen

Te koop in Assen: vrijstaand herenhuis met luxueuze voorzieningen

In een prachtig groene en bosrijke omgeving op een prominente plek in de villawijk De Houtlaan  ligt dit onder architectuur gebouwd vrijstaand HERENHUIS met luxueuze afwerking en voorzieningen.

De wijk is ruim en fraai van opzet met alleen bestemmingsverkeer, waardoor het een fijne en rustige leefomgeving is. Natuurgebieden als het Amelterbos en het Balloërveld liggen in de nabije omgeving. De binnenstad van Assen, NS station, supermarkten en scholen zijn allen binnen 10 fietsminuten bereikbaar.

Deze uitstekend onderhouden en direct bewoonbare woning is gebouwd in 2004, volledig geïsoleerd en gelegen op een ruime kavel van 746 m², met een verzorgd aangelegde onderhoudsvrije tuin op het zuidoosten. Met zijn 250 m² woonoppervlak en 8 slaapkamers is deze woning uitermate geschikt voor grote gezinnen en/of een kantoor aan huis.

In de tweede helft van 2017 is de begane grond volledig gerenoveerd in de bouwstijl van de oorspronkelijke woning. De open keuken/eetkamer zijn vergroot met circa 18 m², is een nieuwe keuken geplaatst met kwaliteits-apparatuur, nieuw toilet, alle binnendeuren op de begane grond zijn vervangen en met uitzondering van de garage is de gehele benedenverdieping voorzien van een nieuwe doorgetrokken plavuizen vloer. Daarnaast is ook de CV-ketel vernieuwd, de vloerverwarming uitgebreid en het huis van buiten geschilderd. Alle aanpassingen zijn verricht door erkende aannemers en leveranciers.

Diverse andere luxe voorzieningen maken deze woning tot een uniek object, zoals jonge airco s in diverse ruimtes (woonkamer en 2 slaapkamers), een 2 jaar oude palletkachel, automatische buitenzonwering beneden, nieuwe zonnepanelen (mei 2021), horren voor alle ramen en tuindeuren. Glasvezel is recentelijk aangelegd in De Houtlaan  en wordt in december aangesloten in de meterkast.

INDELING WOONHUIS

Begane grond:
U betreedt het huis in een ruime hal waar zich de trap naar de eerste verdieping bevindt. Aansluitend aan de hal zit een ruim kantoor met inloopkast en een toilet. Vanuit de hal loopt u de ruime en lichte woonkamer binnen. De woonkamer is voorzien van airco, een palletkachel en schuifpui. De ruime open keuken heeft een bar en fijne ruimte voor een grote eettafel. De keuken/eetkamer is eveneens voorzien van een schuifpui en glaswanden, wat zorgt voor veel lichtinval. De keuken is voorzien van merkapparatuur voor oven/magnetron/inductie kookplaat (Siemens), een Novy afzuigsysteem, Pelgrim vaatwasser en Miele koelkast. De bijkeuken is voorzien van een extra keukenblok met spoelbak, vaatwasser en koelkast, alsmede voorzieningen voor het plaatsen van witgoedaansluiting. De bijkeuken heeft een deur naar de tuin en naar de ruime garage. De CV-ketel bevindt zich in de bijkeuken met nette afwerking van leidingen en apparatuur.

Eerste verdieping:
Een ruime overloop geeft toegang tot 5 slaapkamers en een badkamer met toilet, ligbad, douche en dubbele wastafel. Twee slaapkamers zijn voorzien van airco s (2019).

Tweede verdieping:
De tweede verdieping heeft twee slaapkamers en een berging. Beide slaapkamers zijn vanaf de overloop te bereiken. De berging kan bereikt worden via een van de slaapkamers.

Tuin:
De op het zuidoosten gelegen ruime achtertuin biedt gedurende de gehele dag de mogelijkheid te genieten van de zon op diverse terrasjes. De tuin ligt er verzorgd en onderhoudsvrij bij met o.a. kunstgras. Tevens is er een sfeervolle overkapping (2017) met ruime zitgelegenheid en ruimte voor een BBQ. Naast de woning is een ruim zijpad richting poort. De voor- en zijtuinen zijn midden 2021 vernieuwd in soortgelijke stijl als de achtertuin.

Duurzaamheid:
Deze woning is door zijn uitstekende isolatie en 21 zonnepanelen (capaciteit 6500 kwh) zeer duurzaam te noemen. De palletkachel als extra verwarming naast de vloerverwarming en zorgt voor een aangenaam leefklimaat.

Beheer coöperatie:
Als eigenaar van de woning bent u lid van de coöperatie Houtlaan. Deze coöperatie verzorgt het onderhoud van de mandelige ruimte aan De Houtlaan . Kosten hiervoor zijn ca 180 euro per jaar en de coöperatie houdt een ledenvergadering 1x per jaar.

Bijzonderheden & sterke punten:
- Bouwjaar 2004  onder architectuur gebouwd
- Volledig geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen (mei 2021)
- Vrijwel de gehele begane grond alsmede badkamer voorzien van vloerverwarming, woonkamer ook voorzien van palletkachel (2019) - Complete renovatie van de benedenverdieping in 2017 met nieuwe keuken, nieuwe plavuizen vloer, nieuwe CV-ketel en uitbreiding woning (ca 18 m²)
- Airco s in 2 slaapkamers (2019) en woonkamer (mei 2021)
- De onderhoudsarme achtertuin is voorzien van een sfeervolle en ruime overkapping
- Effectieve automatische buitenzonwering op de benedenverdieping
- Bijkeuken met extra vaatwasser en koelkast
- Gunstig gelegen t.o.v. diverse voorzieningen zoals Assen centrum, station, winkels, scholen en bosrijke omgeving

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
Onze meetinstructie is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Zie: https://www.funda.nl/koop/assen/huis-42536012-houtlaan-93

Tiplijn