AVO 2 neemt afstand; AVO 1 sleept punt uit het vuur in Nijverdal

Afgelopen weekend moest de selectie van AVO, wederom een uitwedstrijd spelen. Tegenstander voor beide ploegen was het stugge en lastige NKV uit Nijverdal. AVO 2 speelde tegen NKC 2 om de bovenste plek op de ranglijst. Bij winst kon AVO 2 bovenaan 3 punten weg lopen van NKC 2. Voor AVO 1 was het een wedstrijd om in de middenmoot te komen. NKC 1 had 2 punten meer dan AVO. AVO wil zich graag nestelen in die grote middenmoot.

NKC 2  AVO 2 was een wedstrijd die gedurende het eerste gedeelte gelijk opging. NKC speelde met name de eerste 20 minuten met veel strijd en beleving. AVO kwam 2x op achterstand maar bleef rustig mee scoren. Aan het eind van de eerste helft sloeg AVO een gaatje. De motor bij NKC 2 stokte en AVO zocht met een voorsprong van 3 punten de kleedkamer op. Na rust leek NKC 2 wat aan te sluiten maar na 10 minuten gooide AVO definitief de wedstrijd op slot. AVO 2 liet het geen wedstrijd meer worden en won met 15-22.

Om precies 15:30 uur floot scheidsrechter Henk Bakker met zijn trouwe assistent Gert Jan van Driel voor het begin van de wedstrijd NKC 1  AVO 1. AVO was gewaarschuwd en wist dat NKC direct fanatiek aan de wedstrijd zou beginnen. NKC begon inderdaad met het gas open en nam de voorsprong. Gelukkig kan AVO mee scoren en zo stond er na 15 minuten spelen een 6-5 stand op het scorebord. Het tweede kwartier stokte de motor bij AVO. NKC ging meer duels winnen en de AVO aanval bleef hierdoor achter de feiten aanlopen. Het resulteerde in een paar knappe verre schoten van NKC en AVO stelde er te weinig tegenover. Met een 12-7 ruststand werd dan ook de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft van de wedstijd begon met een strijdlustig AVO dat zich niet zomaar gewonnen gaf. Voor elke bal werd gestreden. Verdedigend werden de teugels strakker aangetrokken en met een tomeloze inzet, kantelde de wedstrijd. Na een kwartier spelen was de stand 13-12 en was het weer een wedstrijd in Nijverdal. NKC toonde echter haar klasse en kwam direct op 2 verschil. 14-12. Er stonden nog 14 minuten op de klok en AVO dacht niet aan capituleren. Punt voor punt werd er gestreden met uiteindelijk nog 1 minuut op de klok van de scheidsrechter kwam AVO op 18-18. NKC verloor de bal en AVO maakte zich op voor een hectische aanval. In die laatste aanval gebeurde er van alles. Waar de AVO spelers dachten een strafworp te verdienen, floot scheidsrechter Bakker voor het einde van de wedstrijd. Een hectische laatste minuut maar met een 18-18 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: Ach ja, die laatste minuut, dat was wel weer wat. Maar goed, de scheidsrechter heeft prima gefloten en op het laatst kijken we dan iets anders naar dingen. Als dit in de eerste helft was, had je niemand gehoord. Maar voor ons ligt het verdict van de wedstrijd daar natuurlijk niet. In het tweede kwart van de wedstrijd geven we niet thuis. Daar verlies je deze wedstrijd want daar kom je 5 goals achter. Het siert onze ploeg dat er ondanks die achterstand gewoon volle bak gegeven wordt. Dat biedt ook wel perspectief. Er zijn niet veel ploegen die hier winnen of een punt halen. Volgende week kunnen we lekker vrij spelen tegen Nic. en ligt er geen druk op. We leggen de focus bij OWK thuis. Indien we die winnen staan we in de middenmoot en kunnen we rustig de zaal in.

Volgende week spelen AVO 1 & 2 een thuiswedstrijd. Tegenstander voor AVO 1 is het ambitieuze en bijna onverlsaanbare NIC. AVO 2 neemt het op tegen het eveneens Groninger korfbalbolwerk ROG. Wedstrijden zijn om 15:30 uur en 17:00 uur op sportpark Marsdijk.