AVO junioren spelen goede pot; winnen niet

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen koploper Groen Geel in Wormer. Na de winst van AVO, vorige week op koploper Dalto, nam Groen Geel dat stokje van hen over. De wedstrijd in de landelijke hoofdklasse werd om 15:20 uur gespeeld in de thuishal van Groen Geel.

In de eerste klasse voldeed AVO A2 aan de verwachtingen en overklaste de junioren van Drachten A2 met een duidelijke uitslag.

De AVO junioren strijden tegen degradatie en met de wedstrijd van vorige week tegen Dalto, afgelopen zaterdag Groen Geel en volgende week Dos 46 kunnen wordt er achter elkaar gestreden tegen de top van deze poule.

Om precies 16:20 uur floot de het scheidsrechters koppel Fuchs en Huijsman voor het begin van de wedstrijd. AVO speelde vol bravoure en lef, het oppertuinisme en de geleverde strijd resulteerde in een 0-3 voorsprong. Groen Geel liet zich echter niet van de wijs brengen en herstelde. De ploegen leverden veel energie en waren aan elkaar gewaagd. Na de 4-6 in het voordeel van AVO trok Groen Geel de stand weer gelijk. Het was stuivertje wisselen. Het resulteerde in een 9-9 ruststand.

Direct na de pauze was het Groen Geel die scoorde. Groen Geel liep uit naar een 13-10 tussenstand. Bij 14-11 kwam AVO weer terug in de wedstrijd en knokte zich naar 15-15. Via 16-16 nam Groen Geel initiatief en scoorde 18-16. Met nog 4 minuten te spelen, speelde AVO alles of niets korfbal en nam verdedigend risico om de bal snel in de aanval te krijgen. Helaas zonder aanvallend resultaat. Groen Geel scoorde wel en het bracht uiteindelijk een terechte 21-17 eindstand op het scorebord.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: We hebben vandaag een goede wedstrijd gespeeld. Kwamen allround vandaag tekort tegen Groen Geel maar hebben tot de laatste minuut gestreden. Groen Geel heeft verdiend gewonnen. Het verschil van 4 doelpunten was misschien wat geflatteerd maar in de laatste 10 minuten hebben we geen aanspraak gemaakt op de overwinning. Op 2 achter met nog 4 minuten te spelen probeerden we inderdaad te forceren dan loop je risico op goals tegen als je ze zelf niet maakt. Groen Geel liet zich niet gek maken en wij gaan met een goed gevoel naar Nijeveen. We wisten dat het vandaag lastig zou worden maar hebben een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd. Volgende week proberen we het zelfde te leveren, daarna moeten we klaar zijn voor onze 4 finales.

De AVO junioren spelen op zaterdag 27 januari in Nijeveen tegen titelkandidaat DOS 46. De wedstrijd start om 14:55 uur.