AVO laat Mid-Fryslân met volle winst terug naar Friesland gaan

AVO 1 liet zondagmiddag in eigen huis het bezoekende Mid-Fryslân 1 met de volle winst terug naar Friesland gaan.

De Assenaren begonnen goed en stonden al snel op een 2  0 voorsprong maar de gasten kwamen terug en namen het heft in handen. Na een kwartier was het gelijk 6  6 waarna de gasten via 6  10 en 8  10 naar 8  14 uitliepen. De schotvaardigheid bij de tegenstander was beter dan bij AVO en dat verklaarde veel.

De Assenaren waren zondagmiddag niet in staat om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hun spel was vaak te statisch om het de gasten lastig te maken en de energie waarmee vorige week in Kampen tegen Wit-Blauw de overwinning werd behaald was soms ver te zoeken. Toch wist AVO de schade weer te beperken door tot 14  15 terug te komen en het talrijke Asser publiek hoopte op een kanteling van de wedstrijd. Dat zat er helaas niet in en zo werd gerust bij de stand 16  20. Ook na de rust wist AVO zich niet onder de druk van Mid-Fryslân uit te spelen al bleef de schade in het eerste kwartier beperkt tot 24  25. Zo bleven de kansen in deze wedstrijd voor AVO bestaan. Maar AVO vocht meer met zichzelf dan tegen de tegenstander en Mid-Fryslân kon zo n tien minuten voor het einde uitliepen naar een 24  28 voorsprong. AVO was niet meer in staat om zich voldoende te herstellen.

Tenslotte werd afgefloten bij de stand 28  36, een verdiende overwinning voor de gasten in een minder mooie weedstrijd waarin het arbitrale duo van beide kanten vaak niet werd begrepen. Veel onrust ontstond o.a. over het toekennen van maar liefst achttien strafworpen, waarvan veertien in de eerste helft, overigens gelijk over beide teams verdeeld. Door dit verlies staat AVO nu op plaats vier op de ranglijst, drie punten achter de koplopers. De doelpuntenmakers bij AVO waren: Marlou Kuiper 8x, Joss Abbingh 7x, Viola Bebingh, Marko Dolsma en Bas Lammerts allen 3x, Marije Lunshof 2x, Veerle Stougie en Jostein Scheffer beiden 1x.

Volgende week zondag speelt AVO 1 opnieuw een thuiswedstrijd tegen de ander koploper OWK 1. Deze wedstrijd begint om 14:50 uur in de Marsdijkhal.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer