Assenaar Marcello Beuker tekent profcontract bij HJK Helsinki

Assenaar Marcello Beuker tekent profcontract bij HJK Helsinki

Voetballer Marcello Beuker heeft afgelopen vrijdag in het Bolt Stadion te Helsinki zijn eerste profvoetbalcontract getekend. De 21-jarige aanvallende linkervleugelverdediger kwam begin juni op uitnodiging van HJK Helsinki naar de Finse hoofdstad om aldaar een aantal weken mee te trainen in het tweede team van de club. Door de aanwezige scouts is het talent van de Assenaar niet onopgemerkt gebleven en dit heeft de Finse topclub beloond met een profvoetbalcontract.

Marcello Beuker begon zijn voetbalcarrière al op jeugdige leeftijd bij de plaatselijke voetbalclub ACV in de Drentse hoofdstad. Via deze club stroomde hij door naar de jeugdopleiding van SC Heerenveen en doorliep daar in twaalf jaar tijd een illuster rijtje elftallen. Op z n vijftiende speelde hij in het Oranje O15. Een avontuur dat hij helaas wegens een blessure moest afbreken.

Anno 2021 is er een team gevormd om de transfervrije  linkervleugelverdediger klaar te stomen voor een nieuw tijdperk in zijn voetbalcarrière. Met vader Marcel Beuker werd een heus team gevormd om Marcello topfit op het veld te laten verschijnen. Ex- profvoetballer Niklas Tarvajärvi, die onder anderen speelde bij SC Heerenveen, De Graafschap, Vitesse en Go Ahead Eagles, trainde bijna dagelijks één op één met Marcello om hem topfit te krijgen. Voetbal Intermediair Jeffrey van Pareen keek nationaal- en internationaal naar het vraag en aanbod in de voetbalwereld en Harry de Jong tekende voor de PR- en marketing.

Interesses kwamen van diverse clubs uit de Eerste Divisie, ook wel de Keuken Kampioen Divisie genoemd, maar ook vanuit het buitenland toonde men belangstelling. Op uitnodiging van HJK Helsinki vertrok Beuker begin juni naar de Finse voetbalclub die sinds 1964 onafgebroken uitkomt in de Veikkausliiga en dertig gewonnen landstitels achter haar naam heeft staan.

Vijf weken lang volgde hij een trainingsprogramma met het tweede elftal van de club. Dit is aan beide zijden zo goed bevallen dat de voetbalclub zijn onvermoeibare inzet heeft beloond met een profcontract. Deze is afgelopen zondag in het Bolt Stadion in Helsinki getekend en zal in beginsel gelden voor vier maanden. Bij goed presteren zal dit contract daarna overgaan in een verbintenis voor langere periode.