Aanvaller Niels Grevink van Meppen naar ACV

Aanvaller Niels Grevink van Meppen naar ACV

Niels Grevink speelt volgend seizoen bij ACV. De 23-jarige aanvaller uit Ter Apel komt over van het Duitse SV Meppen, dat uitkomt in de Derde Liga. Niels Grevink is tweebenig, 1.97m. lang en snel.

Hij trainde al een paar keer mee bij ACV en daar hield niet alleen de club, maar ook hijzelf een positief gevoel aan over: Het is bovendien fijn om weer in Nederland te gaan spelen. Ik heb ook het positiespel weer op kunnen pakken, want daar is in Duitsland wat minder aandacht voor. Bij ACV kende ik Justin Mulder en Nande Wielink al vanuit de jeugd, maar ook andere spelers toonden belangstelling en vroegen naar mijn ervaringen. Het is een sociale groep. 

Ter Apel 96 was de club, waar Niels Grevink zijn eerste voetbalstapjes maakte. Hij speelde er tot en met de c tjes. De voetbalschool van SC Veendam zag zijn talent en nodigde hem uit. Een echt vervolg zat er echter niet in door het faillissement van de profclub. De volgende halte was bij de B-junioren van de vv Emmen (amateurs). Ook FC Emmen kwam in beeld en daar speelde hij bij de onder 19. Een tweede periode bij de VV Emmen (eerste klasse) werd geen succes door blessures en de gewenning aan het seniorenvoetbal.

Vervolgens begon het Duitse avontuur voor Niels Grevink, waarbij hij begeleid werd door Lukas Gründer. Die samenwerking begon bij BW Dörpen. Toen er financiële problemen bij deze club ontstonden, kwam de overstap naar SV Meppen2. Daarin maakte Niels Greving aardig wat doelpunten en dat leverde promotie naar de eerste selectie op. Dat ging goed tot hij een zware enkelblessure opliep. Toen hij weer fit was, doorkruiste een trainerswissel zijn ambities. Niels Grevink: De nieuwe trainer wilde mij linksback maken, terwijl voor die positie andere spelers al jaren ervaring hadden. Daarop heb ik gevraagd me weer over te hevelen naar het tweede. 

Niels Grevink kan op alle posities in de aanval spelen, maar zijn eigen voorkeur gaat uit naar een rol als centrumspits of op de tien . Het liefst in de as van het veld. 

Tiplijn