Afgelopen zaterdag moesten de junioren van AVO het opnemen tegen de junioren van Dalto uit Driebergen. De wedstrijd in de landelijke hoofdklasse werd om 17:00 uur gespeeld in de thuishal van AVO; De Marsdijkhal.

In de eerste klasse herstelde AVO A2 zich prima na het verlies van vorige week. In Heerenveen werden de junioren van KV Heerenveen verslagen met 13-15. AVO A1 wist dat het vandaag aan de bak moest. Koploper Dalto is een lastige ploeg om te verslaan getuige de wedstrijd in het begin van dit zaalseizoen. AVO verloor kansloos met 22-14. AVO vecht tegen degradatie maar weet dat het in eigen huis tegen niemand kansloos is.

Om precies 17:00 uur floot de het prima acterende scheidsrechters koppel Hesselink en Raanhuis voor het begin van de wedstrijd. AVO speelde een aantal prima aanvallen maar wist dit niet gelijk uit te drukken in de score. Het vizier stond niet op scherp. Na 10 minuten was het 0-2 in het voordeel van Dalto. AVO bleef volharden en na een kleine 15 minuten was de stand 3-2 in het voordeel van de Assenaren. De doelpunten waren duur. Vanaf dat moment was het Dalto die even aanzette en de stand op 5-7 bracht. Weer kwam de koploper niet van AVO af en via 7-9 werd het weer 9-9. Op slag van rust nam Dalto de voorsprong. 9-10 rust.

Direct na de pauze was het AVO die scoorde. 10-10. Via 10-11 werd het weer gelijk. Het was een wedstrijd waarin AVO zich vastbeet in de tegenstander die niet los kon komen. AVO nam de voorsprong 12-11. AVO drukte door en de Marsdijkhal geloofde in de stunt! Onder luidde toejuichingen van het trouwe publiek was het 14-12. Met nog 4 minuten zuivere speeltijd op de klok kwam de 15-12 voor AVO. Beide ploegen probeerden te scoren maar Dalto was daarin via een puike treffer van afstand de gelukkigste. 15-13. AVO kon hier op dat moment niks tegenover zetten. Ook Dalto was niet meer bij machte om tot scoren te komen. In de laatste seconden forceerden ze nog een strafworp 15-14. AVO speelde de wedstrijd uit en wist dat de punten in Marsdijk bleven. 15-14 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: Ja dit is mooi voor ons en voor onze spelers. Ook het publiek heeft weer genoten van de spanning. De wedstrijd zelf waren we aardig op de afspraak. Verdedigend hadden we een aantal dingen omgezet en het plan werkte. Aanvallend is er wel het een en ander te verbeteren. Maar goed, dat zullen we deze week weer evalueren en aan gaan werken. We moeten hier ook van genieten. Je wint niet zomaar even van een ploeg als Dalto. We hebben nu 2 lastige uitwedstrijden tegen de top van deze klasse. Volgende week Groen Geel uit en daarna Dos 46 uit. Deze punten kunnen we wel gebruiken in de strijd onderin. We hebben nu een lastig programma maar kunnen dit mooi gebruiken om de laatste 4 wedstrijden er te staan.

Op 20 januari spelen de junioren van AVO in Wormer tegen PO Kandidaat Groen Geel. Aanvang is om 15:20 uur.

Zie ook: www.roda-fotografie.nl _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer