Luka Prlji en Steyn Strijker ook volgend seizoen actief bij ACV

Luka Prlji en Steyn Strijker ook volgend seizoen actief bij ACV

De selectie van ACV voor het seizoen 2021-2022 krijgt steeds meer gestalte. Luka Prlji en Steyn Strijker zullen er ook dan bij zijn. Vijftien spelers van de huidige groep hebben nu aangegeven om door te gaan.

Luka Prlji (20), die zich bij ACV direct in de basisformatie speelde, zette zijn eerste voetbalstappen bij Achilles 1894. Al op jonge leeftijd werd zijn talent door FC Groningen onderkend. Hij doorliep er alle jeugdselecties en maakte in een oefenwedstrijd zijn opwachting in de hoofdmacht. Hij werd namens FC Groningen opgenomen in de nationale selecties van onder 14, onder 15, onder 16 en onder 18 en speelde enkele interlands. Voor zijn komst naar ACV speelde Luka Prlji voor Jong PEC Zwolle. Hij begint straks aan zijn tweede seizoen in Assen.

Steyn Strijker voetbalt ook volgend seizoen bij ACV. Voor de 20-jarige middenvelder wordt dat zijn derde jaar bij de club. Steyn Strijker kwam 2 jaar geleden over van FC Emmen onder 19, maar had toen al een stukje voetbalgeschiedenis achter de rug. ONR in zijn woonplaats Roden was het begin, waarna hij in 2011 werd opgenomen in de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij speelde daar in de onder 17 toen FC Twente hem in 2016 binnenhaalde. Steyn Strijker maakte daar twee seizoenen vol in de onder 17 en onder 19. Daarna volgde FC Emmen onder 19. Vervolgens werd het dus ACV waar hij is uitgegroeid tot een gewaardeerde kracht in de selectie.

Eerder al besloten Jarno Deuring, Arjen Hagenauw, Max Huisman, Pascal Huser, Mark Jagt, Gijs Jasper, Jim de Leeuw, Justin Mulder, Daniël Schans, Daan Scholtens, Ezra Schrijver, Daan Smit en Nande Wielink voor ACV te blijven uitkomen.

De technische commissie van ACV is tevreden over de manier waarop de gesprekken met de spelers tot nu toe verlopen.

Tiplijn