Vier selectiespelers gaan door bij ACV

Vier selectiespelers gaan door bij ACV

Nog eens vier selectiespelers hebben aangegeven ook volgend seizoen voor ACV uit te komen. Het zijn Pascal Huser, Daan Smit, Arjen Hagenauw en Jarno Deuring. ACV heeft inmiddels met dertien spelers van de huidige selectie een akkoord bereikt voor het seizoen 2021-2022.

Voor Pascal Huser wacht straks het vijfde seizoen in Assen. De 25-jarige middenvelder uit Nieuw Schoonebeek kwam in 2017 over van FC Emmen. Daarvoor speelde hij achtereenvolgens voor vv Schoonebeek, SC Heerenveen, MVV en opnieuw SC Heerenveen. Ook kwam hij uit voor Oranje onder 17.

De eerste club van Daan Smit was LTC, maar al in de jeugd maakte hij de overstap naar ACV. Daarna volgde een periode in de jeugd bij FC Groningen (2007-2013). ACV zag hem vervolgens terugkeren. De 24-jarige verdediger gaat straks al zijn zevende seizoen in. Het hadden er meer kunnen zijn, maar er was een onderbreking toen hij voor studie in de VS verbleef. Daar voetbalde Daan Smit voor de Carson-Newman University Eagles.

Arjen Hagenauw (26) begon met voetballen bij VV Roden en speelde daarna bij FC Groningen en FC Emmen voordat hij bij ACV kwam. Na een uitstapje bij SC Genemuiden keerde hij terug bij ACV waar hij een gewaardeerde kracht is.

Jarno Deuring (19) is al twee seizoenen lid van de selectie van het vlaggenschip van ACV. In de jeugd voetbalde hij bij sc Stadskanaal, vv Hoogezand, FC Groningen en FC Emmen, waarna hij bij ACV in de jeugdopleiding kwam. Hij baarde wereldwijd opzien door zijn dribbeldoelpunt in de oefenwedstrijd met nieuwe spelregels tegen VV Hoogeveen. Momenteel is hij aan het terug komen van een zware blessure.

Eerder al besloten Mark Jagt, Gijs Jasper, Max Huisman, Jim de Leeuw, Justin Mulder, Daniël Schans, Daan Scholtens, Ezra Schrijver en Nande Wielink voor ACV te blijven uitkomen.

Tiplijn