Omnigym Assen trots bij Provinciale kampioenschappen

Omnigym Assen trots bij Provinciale kampioenschappen

Zaterdag 13 januari vonden de Provinciale Kampioenschappen voor de 1e en 2e divisie plaats.

In de eerste wedstrijd kwamen de senioren Simone Alberda en Esmee Janssen in actie. Aangezien ze de eerste regiowedstrijd vanaf de kant moesten toekijken vanwege een blessure, waren de meiden des te gemotiveerder om deze wedstrijd fit aan de start te verschijnen. Helaas kwam deze wedstrijd voor Simone toch net wat te vroeg. Al op het eerste toestel, vloer, landde ze verkeerd en moest ze geblesseerd opgeven.

Esmee heeft na een jaar blessureleed weer een volledige wedstrijd geturnd, maar miste nog voldoende ritme om een stabiele wedstrijd te draaien. Op haar favoriete onderdeel, balk, moest ze dan ook 2x voortijdig het toestel verlaten. Voor beide meiden kwam deze wedstrijd net even te vroeg om plaatsing voor de landelijke wedstrijden af te dwingen, maar we gaan ze zeker nog terug op de wedstrijdvloer zien dit seizoen.


De 9-jarige Iris van der Wolde turnde haar wedstrijd namens Topsport Noord/ Omnigym Assen in de categorie pupil 1 Nationaal 1. Dankzij mooie scores op sprong en vloer wist zij Drents Kampioen te worden.

In de tweede wedstrijd van de dag kwamen de tweedejaars pupillen Lisa Braker en Irma Boskma in actie. Zij starten hun wedstrijd sterk op het onderdeel brug, maar wisten dit op balk en vloer helaas niet door te zetten. Met mooie sprongen sloten zij hun wedstrijd wel goed af. Lisa eindigde uiteindelijk net voor Irma op de 3e plaats.

Jeugdturnster Jailyn Davids (11 jaar) kon wegens blessures geen volledige wedstrijd turnen. Op sprong en vloer moest zij haar programma behoorlijk aanpassen, maar we waren blij dat ze deze toestellen weer op een wedstrijd kon turnen. Gelukkig kon ze op brug wel laten zien wat ze kan en heeft ze haar wedstrijd met een goed gevoel kunnen afsluiten.

Oud-Omnigymturnster Yang van Wolferen (12 jaar) mocht in de laatste wedstrijd aantreden in de categorie Jeugd Eredivisie. Net als Iris traint Yang volledig bij Topsport Noord in Heerenveen, nadat zij is begonnen bij Omnigym. Voor hun was het eigenlijk een thuiswedstrijd, aangezien de wedstrijd in hun vaste trainingszaal gehouden werd.

Ondanks een mooie vloeroefening wist zij net geen Drents Kampioen te worden, maar wat zijn we trots op deze prachtige turnster van wie we ongetwijfeld nog een heleboel moois gaan zien en horen de komende jaren!

Tekst en en meer fotos kijk: Omnigym Assen
Tiplijn