Fred de Boer en Robin Witte bij ACV ook volgend seizoen trainerskoppel

Fred de Boer en Robin Witte bij ACV ook volgend seizoen trainerskoppel

Fred de Boer is ook het volgend seizoen hoofdtrainer bij ACV. Assistent-trainer Robin Witte gaat eveneens door. Voor Fred de Boer wordt het straks het zesde achtereenvolgende seizoen bij ACV.

Eerder was hij al drie seizoenen (2002 tot en met 2005) aan de club verbonden. Robin Witte was in het verleden bij ACV assistent van de hoofdtrainers Hendrik Oosting en Hans de Jong. Het volgend seizoen vormt hij voor het derde jaar een duo met Fred de Boer.

Beide trainers benadrukken dat de samenwerking prima verloopt. We vullen elkaar aan.  Dat een oefenmeester bij een club in totaal al negen seizoenen werkzaam is bij club is - zeker in deze tijd - bijna uniek te noemen. Fred de Boer: Ik ervaar het ook als bijzonder. De samenwerking met Robin, maar ook met de tc en de overige stafleden is uitstekend. Dat is erg belangrijk, zeker nu we de tegenwind hebben van corona. In tien maanden hebben we vier competitiewedstrijden gespeeld en één bekerduel. Laten we hopen dat op een of andere manier het volgend seizoen normaal verloopt. 

Robin Witte: Dit is een verloren jaar. Hoop dat het ijs en weder dienende volgend seizoen weer een normale competitie wordt. Ik heb het naar de zin en ga graag weer een jaar door. Kijken waar het plafond ligt van de groep. 

Fred de Boer werd met ACV in het seizoen 2016-2017 kampioen in de Hoofdklasse en dat betekende promotie naar de Derde Divisie. Daarin wist de ploeg zich niet te handhaven. In de afgelopen competitie, die voortijdig werd afgebroken, verschafte de tweede plaats de club opnieuw toegang tot een plek in de Derde Divisie. Net als andere amateurclubs wacht ACV nu op het moment dat er weer gevoetbald mag worden.

Bennie de Boer
Tiplijn