De dames van vrouwen 2 gingen dit weekend weer op bezoek in Veendam. In de beker werd er een paar weken geleden nog gewonnen met 0-5 maar zoals gezegd was het vandaag lastiger.

Veendam was in de eerste helft de betere ploeg en beloonde zichzelf met 2 doelpunten. ACV kreeg wat halve kansen maar tot echt gevaar kwam het nauwelijks.

In de tweede helft herpakte ACV zichzelf. De ploeg was scherper, alerter en het kreeg kansen. Toch was het pas laat in de wedstrijd toen Iris Haringsma de aangever was voor de treffer van Mara Bruggink. Extra mooi voor Iris die na haar kruisbandblessure na 14 maanden weer mocht voetballen. Veendam kreeg nog een grote kans op de 3-1 maar keepster Jikke Kunst was alert en hield ACV in de wedstrijd. Vlak voor het einde werd Iris Haringsma neergelegd op het randje van de 16 en verdiende hiermee een vrije trap. Mara Bruggink schoot deze prachtig binnen en niet veel later was het einde westrijd.

Al met al een moeizame eerste helft, maar de dames hebben zich goed herpakt en zich veerkrachtig getoond. Volgende week staat er een bekerwedstrijd tegen tweede klasser The Knickerbockers vrouwen 2 op het programma.