AVO 1 weet nog geen punten te pakken; AVO 2 op koers

Afgelopen zaterdag stond er voor de selectie van AVO wederom een thuiswedstrijd op het programma. AVO 2 nam het op tegen runner-up De Walden. AVO 2 kon hier bovenin verschil in de poule gaan maken. Een overwinning was dan noodzakelijk.

AVO 1 ontvangt NKC uit Nijverdal. De gasten uit Nijverdal doen bovenin mee, terwijl AVO 1 in de hoek zit waar de klappen vallen. Er werd kansloos verloren van Drachten en Ritola, terwijl er tegen titelkandidaat De Meeuwen een prima pot op de mat gelegd werd. Het was niet genoeg voor de overwinning. Met de aankomende wedstrijden tegen de (mede)onderkant van de poule in aantocht is het belangrijk om vandaag de huid duur te verkopen.

AVO 2 speelde om 15:30 uur en liet direct zien dat het in staat was om de punten in huis te houden. Een gelijk opgaande eerste helft bracht toch voor AVO 2 de voorsprong in de rust. Na rust stelde AVO orde op zaken en liep relatief makkelijk weg bij de stugge Friezen. Eindstand 21-15. Concurrent Drachten 3 verloor haar wedstrijd en zo staat AVO 2 nu 2 punten los op de eerste plek. De focus gaat naar aankomende zaterdag waar AVO 2 op bezoek gaat naar Drachten 3.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit Nijverdal was een wedstrijd waarin AVO zich kon meten met de, zelf zo gewilde, middenmoot van de Overgangsklasse. Ondank een minimale zege in de oefenwedstrijd tegen NKC, was het niet zo dat deze wedstrijd even gewonnen zou worden. Om precies 17:00 uur floot het prima gelegenheid scheidsrechters duo De Vries en Van Veen voor het begin van de wedstrijd. AVO en NKC lieten beiden . Het resulteerde in een vermakelijke eerste helft met veel strijd. AVO kon niet voorkomen dat NKC in deze helft 4 vrijeballen meekreeg die allen benut werden. AVO scoorde prima mee maar liep steeds achter de feiten aan. Ruststand 12-14. De tweede helft ontpopte zich een moeizame wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. AVO knokte voor wat het waard was en kwam van via 16-18 weer op gelijke hoogte. 18-18. Even was er de voorsprong 18-19. Maar door een aantal standaardsituaties was het NKC dat in de laatste fase de wedstrijd besliste. Eindstand 20-22.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Dat hebben we deels aan onszelf te danken. We zien dat we elke week aanvallend beter gaan spelen, mee kunnen in de scores en als team bij elkaar blijven. Dat is de helft van de wedstrijd. Vandaag verliezen we in de andere helft van de wedstrijd. Verdedigend waren we niet in staat om de vooraf besproken speerpunten van NKC uit te schakelen. Daar kregen we teveel doelpunten tegen. Dat kunnen we de ploeg aanrekenen. Hierdoor maken we het onszelf weer erg moeilijk. Qua ranglijst zijn we nog niet in paniek. Saillant detail vandaag is dat we zelf geen een vrije bal hebben meegekregen. We zullen nu wel moeten starten om onze goede bedoelingen om te zetten in punten. Dat verdiend onze ploeg ook.

Volgende week spelen AVO 1 & 2 een uitswedsrijd. AVO 2 gaat in Drachten op bezoek tegen Drachten 3, de wedstrijd start om 11:15 uur. AVO 1 gaat op bezoek bij het eveneens puntloze ASVD in Dronten en start om 15:30 uur. Komt allen.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer