HVA is eerste hockeyvereniging in Drenthe met certificaat Gezondere Sportkantine

HVA is eerste hockeyvereniging in Drenthe met certificaat Gezondere Sportkantine

Nog niet eerder behaalde een Drentse hockeyvereniging een Team:Fit certificaat voor een gezondere sportkantine. HVA heeft niveau brons  weten te behalen.

De sportkantine van Hockey Vereniging Assen stimuleert water drinken, biedt in elke productgroep een betere keuze, die prominent in het zicht staat, en heeft dit opgenomen in het beleid en hiermee mag HVA zich de vijfde gezondere sportkantine van Drenthe noemen.

In maart 2019 begon HVA, in overeenstemming met de wens van de leden, aan de uitbreiding van het assortiment voor gezonder eten in de kantine. Samen met Team:Fit (een onderdeel van JOGG), ging de barcommissie van HVA aan de slag met het assortiment. Onder begeleiding van Team:Fit Coach Wineke heeft de vereniging het aanbod in de kantine aangepast volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Inmiddels kunnen bezoekers bij de hockeyvereniging kiezen voor een volkoren broodje, maar zijn er ook diverse smaken Sportwater, is er naast chips als gezonder alternatief zoute popcorn en staat er in de productgroep zuivel Optimel naast Chocomel en Fristi. Het mooie aan het bieden van alternatieven is dat de frituur en biertap gewoon mogen blijven. Zo is er voor ieder wat wils.

Rabobank als partner
Ook sponsorpartner Rabobank was nauw betrokken bij het traject. In het maatschappelijk jaarplan van de bank is een belangrijk speerpunt opgenomen; een vitale leefomgeving stimuleren, gekoppeld aan de gesponsorde sportverengingen van de bank. Daarbij is voor de begeleiding van 27 verenigingen voor het realiseren van gezondere sportkantines de samenwerking gezocht met Team:Fit. Inmiddels zijn er contacten met 15 sportkantines en Rabobank is trots dat HVA als eerste een certificering ontvangt , aldus Lammy Kobes, coördinator van dit project van de bank.

Vijfde Team:Fit sportkantine in Drenthe
HVA is de vijfde vereniging in Drenthe die zich een Team:Fit-vereniging mag noemen. Naast al een gecertificeerde tennis-, volleybal-, voetbal-, en vechtsportvereniging, is dit de eerste gecertificeerde hockeyvereniging. Gemeente Assen vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is het goed dat op plaatsen waar kinderen veel tijd doorbrengen het juiste voorbeeld wordt gegeven en er een gezondere keuze beschikbaar is. Verder heeft HVA er anderhalf jaar geleden al voor gekozen een geheel rookvrije accommodatie te zijn.

Assen is vanaf 2014 aangesloten bij JOGG (Jongeren op gezond gewicht) en vanuit Vaart Welzijn zetten we ons samen met andere partijen in de wijk in om meer aandacht te geven aan voeding, sport en bewegen. Wij vinden het belangrijk dat we bij sportverenigingen, waar veel kinderen komen, een gezondere omgeving creëren. HVA mag trots zijn op dit resultaat. 

Gezond is lekker!
Ook aan de slag met een gezondere sportomgeving? Doe mee en meld je vereniging aan bij Team:Fit. Bespreek je ideeën met je persoonlijke Team:Fit Coach en zorg er samen voor dat jullie kantine gezonder én nog gezelliger wordt. Wil je (ook) aan de slag met een rookvrij sportterrein of verantwoord alcoholgebruik? Ook daar helpen we je graag bij. De ondersteuning van Team:Fit is kosteloos. Kijk voor meer informatie op www.teamfit.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tiplijn